Menu
EUR

Luchthoorn

Door: Martijn Reacties: 0

Een luchthoorn op een boot is een essentieel onderdeel van de veiligheid aan boord. Het is een apparaat dat lucht onder druk naar buiten blaast, waardoor een luid en duidelijk geluid wordt gemaakt. Dit geluid kan worden gehoord over grote afstanden en kan helpen om de aandacht te trekken van andere boten of reddingsdiensten in geval van nood.

Er zijn verschillende soorten luchthoorn op de markt. Sommige zijn elektrisch en worden aangedreven door een accu, terwijl andere worden aangedreven door een compressor of een gascilinder. Elektrische luchthoorns zijn vaak gemakkelijker te installeren en onderhouden, maar gascilinder-aangedreven luchthoorns zijn vaak krachtiger en hebben een langere levensduur.

Het is belangrijk om te weten dat luchthoorns op boten verplicht zijn volgens de scheepvaartwetgeving. Dit betekent dat elk schip een werkende luchthoorn moet hebben aan boord. Daarnaast is het ook verplicht om de luchthoorn regelmatig te testen en te onderhouden, zodat het in geval van nood betrouwbaar werkt.

Een luchthoorn op een boot kan ook worden gebruikt om te communiceren met andere boten in de buurt. Bijvoorbeeld, een korte toetering kan worden gebruikt om aan te geven dat een boot gaat manoeuvreren, terwijl een lange toetering kan worden gebruikt om aan te geven dat een boot in nood is.

In samenvatting, een luchthoorn op een boot is een essentieel onderdeel van de veiligheid aan boord. Het is verplicht volgens de scheepvaartwetgeving, en is een belangrijk hulpmiddel voor communicatie en aandacht trekken in geval van nood.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »