Menu
EUR

Bootvlaggen

Bootvlaggen zijn kleurrijke vlaggen die worden gebruikt in de boot wereld om belangrijke informatie over te brengen tussen boten en schepen. Ze dienen voor identificatie, signalen en communicatie, en dragen bij aan de visuele esthetiek van het maritieme l

12 Producten
Toon:
Allpa Vlaggenstok met Kikker
Allpa
Vlaggenstok met Kikker
allpa Gelakt houten vlaggenstok, L=800mm, Ø22mm, met kunststof kikker
40.63 33.58
 
Allpa Vlaggenstokhouder RVS
Allpa
Vlaggenstokhouder RVS
Vlaggenstokhouder RVS inbouw 45°; 25mm
13.67 11.30
 
Allpa Vlaggenstokhouder RVS
Allpa
Vlaggenstokhouder RVS
Vlaggenstokhouder RVS rond model 90° diam.70mm H=45mm; voor 25mm vlaggenstok
24.65 20.37
 
RVS Vlaggenstok Lengte 1 Meter met 2 Haken
-25%
RVS Vlaggenstok Lengte 1 Meter met 2 Haken
Vlaggenstok RVS L=1Mtr Diam.25mm met 2 haken
207.25 171.28 155.82 128.78
 
Allpa Vlaggenstokhouder RVS
Allpa
Vlaggenstokhouder RVS
Vlaggenstokhouder RVS rond model 45° diam.70mm H=45mm; voor 25mm vlaggenstok
24.65 20.37
 
Allpa Vlaggenstok RVS
Allpa
Vlaggenstok RVS
Vlaggenstok RVS L=1Mtr Diam.25mm met 2 haken
77.91 64.39
 
RVS inbouw Vlaggenstokhouder
-25%
RVS inbouw Vlaggenstokhouder
Vlaggenstokhouder RVS inbouw 45°; 25mm
36.37 30.06 27.35 22.60
 
Allpa Houten vlaggenstok met Kikker
Allpa
Houten vlaggenstok met Kikker
allpa Gelakt houten vlaggenstok, L=1000mm, Ø28mm, voet Ø22mm, met kunststof kikk...
44.19 36.52
 
Allpa Vlaggenstok RVS
Allpa
Vlaggenstok RVS
Vlaggenstok RVS L=60cm Diam.25mm met 2 haken
58.44 48.30
 
Allpa allpa Gelakt houten vlaggenstok
Allpa
allpa Gelakt houten vlaggenstok
allpa Gelakt houten vlaggenstok, L=600mm, Ø22mm, met kunststof kikker
30.65 25.33
 
Allpa Vlaggenstok RVS
Allpa
Vlaggenstok RVS
Vlaggenstok RVS L=600mm, Ø25mm, met 2 haken en kliksysteem voor inbouwvoet (269...
62.39 51.56
 
Allpa Roestvrijstalen vlaggenstokhouder met voetplaat 45°
Allpa
Roestvrijstalen vlaggenstokhouder met voetplaat 45°
allpa RVS vlaggenstokhouder met voetplaat 45°, binnenmaat Ø22mm
34.75 28.72
 
Toon 1 - 12 van 12

Bootvlaggen zijn een essentieel onderdeel van de boot wereld en dienen als communicatiemiddel tussen boten, schepen en watersporters. Ze worden gebruikt om belangrijke informatie over te brengen, zoals identificatie, waarschuwingen, signalen en communicatie tussen schepen onderling. Deze kleurrijke vlaggen zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan de visuele esthetiek van het maritieme landschap.

Een van de meest voorkomende toepassingen van bootvlaggen is het identificeren van de nationaliteit van een schip. Elk land heeft zijn eigen unieke set vlaggen die zijn ontworpen volgens de internationale scheepvaartnormen. Deze nationale vlaggen, ook bekend als "en-vlaggen", worden meestal gehesen op de achtersteven van een schip en zijn een trotse vertegenwoordiging van het land van herkomst.

Naast de nationale vlaggen zijn er ook speciale vlaggen die signalen en boodschappen overbrengen. Een veelgebruikte set van vlaggen voor het signaleren van letters van het alfabet wordt het internationale seinvlaggensysteem genoemd. Elk van deze vlaggen vertegenwoordigt een specifieke letter en kan individueel of in combinatie worden gehesen om woorden, zinnen of codes te spellen. Dit systeem is uiterst nuttig voor communicatie op zee wanneer het gebruik van radio's of andere elektronische apparaten beperkt is.

Naast de internationale seinvlaggen zijn er ook vlaggen met specifieke betekenissen. Deze omvatten de gele vlag, die aangeeft dat er quarantainemaatregelen aan boord zijn, de blauwe en witte Alfa-vlaggen die aangeven dat het schip duikers in het water heeft en dat andere vaartuigen op gepaste afstand moeten blijven, en de rode vlag, die aangeeft dat het schip niet kan manoeuvreren en dat andere boten uit de buurt moeten blijven.

Voor recreatieve watersporters zijn er ook speciale vlaggen die worden gebruikt om verschillende informatie over te brengen. Zo geeft een gele vlag met een zwarte "A" aan dat de opvarenden duikers zijn en dat andere boten voorzichtig moeten zijn om een veilige afstand te bewaren. Een blauwe en witte geblokte vlag wordt gebruikt om aan te geven dat een wedstrijd of evenement plaatsvindt, waardoor andere schepen zich bewust kunnen zijn van mogelijke belemmeringen of veranderingen in het gedrag van de deelnemende boten.

Bootvlaggen kunnen ook een decoratieve functie hebben. Bij maritieme evenementen, feesten of parades worden vaak vlaggen gebruikt om een feestelijke sfeer te creëren en de liefde voor de zee en het varen te tonen. Deze decoratieve vlaggen kunnen verschillende ontwerpen hebben, zoals ankers, kompassen, zeemeeuwen en andere nautische symbolen.

Kortom, bootvlaggen zijn niet alleen een praktisch communicatiemiddel, maar ook een visueel element dat de maritieme cultuur en tradities door de eeuwen heen. Of het nu gaat om het identificeren van een schip, het overbrengen van belangrijke boodschappen, het signaleren van specifieke situaties of het toevoegen van een feestelijk tintje aan maritieme evenementen, bootvlaggen spelen een belangrijke rol in de wereld van het varen. 

Merken
Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »