Menu
EUR

WSV Het Esmeer

Gunstige ligging

Aan de Afgedamde Maas, waarlangs zich het Esmeer bevindt, valt er veel te beleven! Er zijn tal van idyllische strandjes te bezoeken, pittoreske plaatsen zoals Heusden en Woudrichem in hun oude glorie te bewonderen, en een tocht via Drimmelen naar de Biesbosch is zeker de moeite waard. Ook een tochtje op de Linge en een bezoek aan Gorinchem behoren tot de aanraders.

Eenmaal in deze haven zijn er talloze mooie uitstapjes te maken, waarvoor fietsen op aanvraag beschikbaar zijn. De Bommelerwaard herbergt kastelen zoals Slot Loevestein en Kasteel Ammerzoden. Zaltbommel, met zijn rijke geschiedenis en vele bezienswaardigheden, is de moeite van het ontdekken waard. Bezoek websites zoals www.tripbommelerwaard.nl of www.beleefbommelerwaard.nl om te ontdekken in welk prachtig en interessant gebied u zich bevindt!

Unieke omgeving

Het Esmeer is een voormalige zandafgraving met diep, helder en schoon water. Naast onze haven vindt u het strandbad en de geweldige, gratis toegankelijke "waterspeeltuin" De Neswaarden. Vanuit onze haven kunt u op korte vaarafstand vele unieke en idyllische zandstrandjes bereiken.

In Aalst zijn alle dagelijkse boodschappen op loopafstand verkrijgbaar. Als u even niet wilt koken of iets te vieren hebt, is de bistro d'n Duuk, naast de haven, een aanrader. Voor een snelle hap kunt u terecht bij Cafetaria 't Esmeer.

Even kennismaken

De oorspronkelijke leden, al sinds 1983, hebben kosten noch moeite gespaard en veel energie gestoken in de totstandkoming van onze prachtige haven, een verenigingshaven! Samen met de leden wordt gestreefd naar het optimaal onderhouden van de haven, en we waarderen uw hulp en begrip hierbij.

Onze haven is geen commerciële haven, wat ons in staat stelt zeer vriendelijke tarieven te hanteren voor zowel leden als gasten. Aan de andere kant verwachten we van onze gasten dat ze zich als "vrienden" gedragen en ons helpen om onze haven mooi en leefbaar te houden. We bieden meer dan 100 prachtige ligplaatsen en voldoende ruimte voor kleinere (vis)boten. We beschikken over een moderne en veilige botenkraan met een hijsvermogen tot 18 ton. Ons sanitair gebouw is ruim en goed verzorgd, met heerlijke douches die u gratis kunt gebruiken. Direct naast de haven vindt u een geweldige speeltuin voor de kinderen.

WSV Het Esmeer heet u van harte welkom in onze verenigingshaven, gunstig gelegen en gemakkelijk bereikbaar midden in de Bommelerwaard. Het is een uitstekend gebied om te recreëren en te genieten van de prachtige omgeving, de natuur en de bezienswaardigheden. Onze jachthaven biedt uitgebreide faciliteiten, zoals gratis drinkwater en elektriciteit op alle steigers, gratis WiFi en een goed uitgeruste toiletruimte en doucheruimte die u gratis kunt gebruiken. In de avond- en nachturen is dit gebouw afgesloten, maar u kunt zich altijd toegang verschaffen met uw passantenpas. We verzoeken u vriendelijk om het gebouw netjes achter te laten en na gebruik in de avond- en nachturen weer af te sluiten. Als u een wasje moet doen, helpt onze havenmeester u hier graag bij.

We verwachten van onze gasten dat ze zich als "vrienden" gedragen en ons helpen om onze haven mooi en leefbaar te houden.

Hoe bereikt u onze haven?

De haven van WSV Het Esmeer bevindt zich aan Het Esmeer, een voormalige zandafgraving nabij de Afgedamde Maas. Als u vanuit de richting Waal/Merwede komt, kunt u de haven bereiken via de Wilhelminasluis bij Andel. Ongeveer 20 minuten varen vanaf de sluis gaat u na de loswal bij Poederoijen direct linksaf het Esmeer op. Als u vanuit de richting Heusden/Bergsche Maas komt, vaart u langs Wijk en Aalburg tot ongeveer 700 m voorbij de pont Aalst - Veen (bij jachtwerf Neptunus), vervolgens gaat u rechtsaf het Esmeer op. Na ongeveer 400 m arriveert u bij onze haven.

Het is raadzaam om uzelf van tevoren bij onze havenmeester aan te melden (06-46391496), zodat we een geschikte ligplaats voor u kunnen reserveren.

We wensen u een prettig verblijf!

Havenreglement Passanten

  1. In de haven zijn de in Nederland geldende wetten en vaarreglementen van toepassing.
  2. U bent vanaf 14:00 uur havengeld verschuldigd.
  3. In de haven mag slechts voorzichtig en met zeer matige snelheid worden gevaren. Houd maximaal 3 km/uur aan.
  4. Ophangen van bijboten in davits is toegestaan, mits dit geen hinder veroorzaakt en de doorvaart niet belemmert. De havenmeester heeft het recht bijboten die overlast bezorgen te verwijderen en elders neer te leggen.
  5. Het is verboden op enigerlei wijze de accommodaties, de terreinen en het water van de vereniging te verontreinigen.
  6. Leidingwater mag niet worden verspild of voor het schoonmaken van uw boot dan wel het even spoelen van het dek worden gebruikt.
  7. Honden en andere huisdieren moeten op de steigers en op het haventerrein zijn aangelijnd of worden gedragen. Bij het uitlaten dient u de uitwerpselen op te rapen en mee te nemen.
  8. Voorwerpen mogen niet onbeheerd worden
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »