Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Batenburg

Watersportvereniging 'Het Haventje' werd opgericht in 1988 en heeft inmiddels meer dan 25 jaar aan geschiedenis. Onze verenigingshaven ligt aan de Maas, bij het prachtige stadje Batenburg. Met ruim 125 leden is onze haven een pronkstuk in dit schilderachtige deel van Nederland, gelegen aan het begin van het natuurgebied 'de Liendense Waard', dat ontstaan is door het herstel van een oude rivierarm.

Over Batenburg: Batenburg, gelegen in het Land van Maas en Waal, is een historisch stadje met een verleden dat teruggaat tot de Romeinse tijd. Het stadje is rijk aan geschiedenis en heeft een beschermd stadsgezicht vanwege zijn vele monumenten. Ondanks het beperkte aantal inwoners wordt Batenburg vaak als stad aangeduid, en het herbergt onder andere een imposante kasteelruïne.

De omgeving van Batenburg, waaronder plaatsen als Wijchen, Appeltern, Maasbommel, Megen en Ravenstein, is binnen fietsafstand en biedt prachtige mogelijkheden voor watersportliefhebbers die rust, ruimte en natuur zoeken.

Geschiedenis van 'Het Haventje': Watersportvereniging 'Het Haventje' ontstond in 1988 dankzij enkele enthousiaste inwoners van Batenburg, doorgewinterde watersportliefhebbers, die inzagen dat er meer aandacht moest komen voor het watertoerisme. Ze besloten samen te werken om aanlegsteigers te realiseren langs de Maas voor passerende schepen. Het was de heer Jacques Luijten, ondersteund door Wim Borneman Sr, Thijs Colijn, Leon Borneman en Ad Streef, die de vereniging oprichtte.

De haven, inclusief een ruime drijvende steiger, werd in 1988 gebouwd met subsidie en op 10 juni 1988 feestelijk geopend door Mr. Pieter van Vollenhove. Vervolgens werden met veel inzet de vingerpieren langs de oever gecreëerd en werd het havenkantoor van Rijkswaterstaat aangekocht en in gebruik genomen. In latere jaren werd het havengebouw grondig gerenoveerd met behulp van de leden.

Door het Natuur- en Veiligheidsproject Batenburg werd een oude Maasarm uitgegraven en omgevormd tot het natuurgebied de Liendense Waard. Hierdoor kreeg Watersportvereniging 'Het Haventje' een moderne haven met nieuwe steigers, met plaats voor meer dan 60 ligplaatsen. Dit alles was mogelijk dankzij de inzet van de toenmalige voorzitter Rob Uijen en zijn bestuur.

Hier kunt u nu genieten van rust en ruimte op een prachtige locatie waar natuur en geschiedenis samenkomen.

Het Haventeam: Watersportvereniging 'Het Haventje' kan niet bestaan zonder de onmisbare 'zelfwerkzaamheid'. Ons haventeam, bestaande uit vrijwilligers, pakt diverse werkzaamheden aan in nauwe samenwerking met het bestuur. Elke woensdagochtend staan ze paraat en dragen ze bij aan het welzijn van onze vereniging, met zowel gezelligheid als productiviteit. Voor vragen of informatie over het haventeam, kunt u contact opnemen met Puck Willems op (+31) 658872094.

De Havenmeester: Ondanks onze afkeer van regeltjes valt er toch veel te organiseren in onze haven. Onze havenmeester heeft de dagelijkse gang van zaken in de haven onder controle en zorgt voor het contact met passanten.

Als uw eerste aanspreekpunt in de haven, kan hij u voorzien van toegangscodes voor de poort, sanitaire voorzieningen en WiFi. Hij int ook de havengelden en kent Batenburg als zijn broekzak. Aarzel niet om bij hem advies te vragen over hoe u uw tijd in Batenburg en de omgeving het beste kunt benutten. U kunt de havenmeester bereiken op (+31) 611215376.

Lidmaatschap en Ligplaatsen: Als u overweegt om lid te worden van Watersportvereniging 'Het Haventje', kunt u zich aanmelden als kandidaat voor het lidmaatschap bij onze secretaris. Het is ons beleid om u persoonlijk te ontmoeten voordat u lid wordt. Tijdens deze ontmoeting kunnen wij u informeren over de tarieven en de beschikbare ligplaatsen. Eventuele wijzigingen in uw gegevens, zoals een verandering van adres, telefoonnummer, gezinslidmaatschap, of beëindiging van het lidmaatschap, kunnen worden doorgegeven aan de secretaris via secretaris.

Opzegging van het lidmaatschap is uitsluitend schriftelijk mogelijk en moet voor 1 december van het kalenderjaar worden ingediend. U kunt opzeggingen richten aan:

Watersportvereniging 'Het Haventje' Batenburg Veerstraat 4 6634 AE Batenburg Nederland

Voor Passanten: Als passant bent u van harte welkom in onze rustige haven aan de Maas. Overdag, van 9:00 uur 's ochtends tot 16:00 uur 's middags, kunt u vrij aanleggen aan de passantensteiger om Batenburg en de omgeving te verkennen. Havengeld is verschuldigd vanaf 16:00 uur tot 9:00 uur de volgende och

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »