Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Jachthaven WSV Loowaard

Welkom bij Watersport Vereniging Loowaard

Als u op zoek bent naar een plek om van watersport en varen in Nederland te genieten, dan is Watersport Vereniging Loowaard iets om te overwegen. Gelegen in de prachtige gemeente Duiven, vlakbij Loo, ook bekend als Loowaard, heeft deze vereniging sinds 1970 een sterke aanwezigheid in een zandwinningsgebied. In 1980 namen de leden van de vereniging het beheer over van een kleine jachthaven op deze locatie.

De Jachthaven

De jachthaven biedt 27 ligplaatsen voor leden. Onbezette ligplaatsen zijn beschikbaar voor passanten, zoals hieronder beschreven. Het is belangrijk op te merken dat de haven alleen via het water, te voet of met de fiets bereikbaar is. Toegang met een auto is beperkt tot leden van de vereniging (met een hek). Hoewel er een helling is, is deze alleen geschikt voor het onderhoud van de steigers en niet voor het te water laten van boten. Voor deze dienst kunnen botenbezitters terecht bij Jachthaven de Bijland of Peters Maritiem aan de overkant van de rivier.

Locatie en Toegang

Vanaf het water gezien bevindt de haven zich aan de oostelijke oever van het Pannerdens kanaal (km. 874,1). Dit kanaal verbindt het Bijlands kanaal en de Waal aan de zuidkant, met de splitsing van de Nederrijn en de Gelderse IJssel aan de noordkant. Let op dat de toegangsweg tot de haven alleen toegankelijk is via een afgesloten poort. Leden hebben een sleutel van de toegangspoort, terwijl andere belanghebbenden, zoals politie, gemeente en eigenaren, ook toegang hebben via deze poort. Tijdens hoogwater kan de toegangsweg onder water staan, wat tijdelijke ontoegankelijkheid veroorzaakt.

Passanten Welkom!

Passanten worden van harte verwelkomd bij WSV Loowaard. Hoewel het aantal ligplaatsen beperkt is vanwege hun status als kleine watersportvereniging, zijn er tijdens vakantieperiodes vaak extra ligplaatsen beschikbaar omdat hun leden zelf ook vaak "op stap" zijn met hun boten. Als u wilt weten of er een plekje beschikbaar is, kunt u contact opnemen met hun havenmeester. Hij kan controleren of er nog vrije ligplaatsen zijn.

Voorzieningen

Het moet worden opgemerkt dat de voorzieningen op de jachthaven beperkt zijn. Er is geen drinkwater beschikbaar (wel stromend water), geen sanitaire voorzieningen en geen afvalcontainer. Wel is er stroom beschikbaar op de steigers. Aan de positieve kant bevindt de jachthaven zich in een prachtig Natura 2000-gebied, waar u kunt genieten van fiets- en wandeltochten in de directe omgeving. Er zijn ook enkele historische plaatsen in de buurt om te verkennen, zoals Doornenburg, waar de beroemde afleveringen van Floris werden opgenomen, Fort Pannerden en andere historische locaties die een rol speelden in de Tweede Wereldoorlog.

Lidmaatschap en Tarieven

Als u overweegt om lid te worden van Watersport Vereniging Loowaard, moet u weten dat hun vereniging als doel heeft de watersport te bevorderen en beoefenen. Vanwege hun beperkte capaciteit hanteren ze een wachtlijst. De eerste stap om op de wachtlijst te komen, is het invullen van het inschrijfformulier, dat beschikbaar is onderaan hun website.

Na inschrijving wordt u uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met de toelatingscommissie. Tijdens dit gesprek wordt u geïnformeerd over de vereniging en wordt er beoordeeld of u als nieuw lid wordt toegelaten.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »