Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Jachthaven de Stormvogel

Welkom bij watersportvereniging 'De Residentie'

'De Residentie' is de oudste watersportvereniging in de Haagse regio, opgericht in 1952. Gevestigd in Den Haag, ademt de vereniging een rijke geschiedenis uit. Met ongeveer tweehonderd leden en donateurs bieden we diverse mogelijkheden voor onze leden.

In Den Haag, in het stadsdeel 'de Binckhorst', beschikken we over een stallingsterrein met een gezellige kantine, gelegen aan de Trekvliet. Hier is plaats voor zo'n 100 schepen tijdens de wintermaanden.

Rijsenhout, nabij Aalsmeer aan de Ringvaart en de Westeinderplassen, is de locatie van Jachthaven 'De Stormvogel'. De meeste leden hebben hier hun boot in de zomer liggen. Met een roeiboot kun je de Ringvaart oversteken, of je kunt gebruikmaken van onze eigen pont. In de winter kunnen een aantal kleinere boten in de loods gestald worden. Gedurende de zomer fungeert de loods als locatie voor grotere activiteiten, zoals feestavonden en ledenvergaderingen. 'De Stormvogel' biedt 150 ligplaatsen, en sommige bevinden zich aan steigers, terwijl anderen grenzen aan een grasstrook. De haven heeft een kantine met een ruim zonnig terras, een werkplaats, sanitaire voorzieningen met was- en droogmachines, een verblijfsruimte en het kantoor van de havenmeester, die maandelijks wisselt. In de speeltuin kunnen kinderen zich vermaken. Huisdieren zijn welkom, mits aangelijnd.

Voor boodschappen kun je met een leenfiets of je eigen (bij)boot naar Rijsenhout of Aalsmeer. Aanlegplaatsen zijn te vinden bij de winkels in Rijsenhout, en in Aalsmeer is een haven in het centrum.

'De Stormvogel' is ook een ideale tussenstop voor watersporters die varen in het Groene Hart of onderweg zijn van of naar Amsterdam.

Door de zelfwerkzaamheid van onze leden kunnen we investeren in beide havens, waardoor de kosten betaalbaar blijven. Leden dragen bij door enkele keren per jaar werkbeurten uit te voeren of zich op andere manieren in te zetten voor de vereniging.

'De Residentie' is aangesloten bij het Verbond Nederlandse Motorbootsport (VNM).

'De Stormvogel' werd in 1976 verworven door de vereniging. Sindsdien fungeert 'De Stormvogel' als zomerhaven voor de meeste leden en heeft het zich ontwikkeld tot een belangrijke pleisterplaats. De haven is schitterend gelegen op een eiland tussen de Ringvaart en de Westeinderplassen. Met een roeiboot of de pont kun je de Ringvaart oversteken om de haven te bereiken.

Kantine:

Het kloppende hart van 'De Stormvogel' is de gezellige kantine, beheerd door de leden zelf. Tijdens het vaarseizoen is de kantine overdag zeven dagen per week geopend. Tijdens de week zorgt de havenmeester voor koffie of thee, en in het weekend wordt de kantine bemand door vrijwilligers, vaak tot 's avonds. Ook 's winters, wanneer veel leden aan hun boten werken, is de kantine (in beperkte mate) geopend. Let op: contant geld wordt niet meer geaccepteerd in de kantine.

Ligplaatsen:

Ongeveer een derde van de leden heeft een zeilboot, terwijl de rest eigenaar is van een motorboot. Er zijn in totaal 150 ligplaatsen. De meeste boten liggen in boxen aan de hoofdsteigers en aan de steigers achter de loods. Daarnaast zijn er ligplaatsen aan het 'middenlandje', dat gezamenlijk wordt gebruikt. Wifi is beschikbaar op alle ligplaatsen, en ze zijn voorzien van elektriciteit. Watertappunten bevinden zich op korte afstand. Het is echter belangrijk om je eigen waterslang te gebruiken om legionella te voorkomen.

Sanitair:

Direct naast de kantine is het sanitaire gedeelte, met voldoende toiletten, wastafels en douches. Er is ook een babyruimte, wasmachine, droger, strijkijzer en -plank. Douchen vereist muntjes ter waarde van €1,00. Het gebruik van de wasmachine kost €5,00 inclusief wasmiddel, en drogen kost €3,00. Muntjes en wasmiddelen zijn verkrijgbaar in de kantine of bij de havenmeester.

Havenmeester:

De beschikbaarheid van de havenmeester varieert afhankelijk van het seizoen.

Zomerseizoen (=vaarseizoen): De havenmeester is 24 uur per dag aanwezig op 'De Stormvogel'. Overdag staat hij/zij ter beschikking van 9:00 tot 12:00 uur en van 13:00 tot 18:00 uur. In geval van calamiteiten is de havenmeester 24 uur per dag bereikbaar. Het telefoonnummer van de dienstdoende havenmeester is: 06 - 23 11 76 20.

Winterseizoen (=buiten vaarseizoen): De haven is op

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »