Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Jachthaven Eiland van Maurik

Welkom op Jachthaven Eiland van Maurik, gelegen in de prachtige Betuwe en in het hart van Rivierenland. In het midden van Nederland, in de Betuwe, ligt deze jachthaven. Naast deze jachthaven met mooie faciliteiten bieden zij ook de faciliteiten van hun vakantiepark Eiland van Maurik aan. Laat u verrassen door de vele mooie faciliteiten. Alle ingrediënten zijn in huis om uw verblijf perfect te maken!

Deze jachthaven is uniek in zijn soort door de prachtige omgeving. Door de centrale ligging kunt u de prachtige binnenwateren op verschillende vaarroutes verkennen. U kunt gemakkelijk naar Arnhem, Utrecht of 's-Hertogenbosch varen. Op het land kunt u genieten van de natuurlijke omgeving vol met fruit, water en geschiedenis. De Utrechtse Heuvelrug is zelfs zichtbaar vanaf uw boot. Wilt u liever naar een stad gaan? Bezoek dan een van de nabijgelegen vestingsteden, zoals Wijk bij Duurstede. Een verblijf in de haven van Eiland van Maurik is altijd een succes!

Passanten kunnen genieten van de faciliteiten van het nabijgelegen Vakantiepark Eiland van Maurik. De meeste faciliteiten zijn kosteloos toegankelijk, maar voor het zwembad geldt een toeslag van €5,- per persoon per dag. Zwembadkaartjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van Vakantiepark Eiland van Maurik.

De ligplaatsen in de jachthaven zijn duidelijk aangegeven met letters op de steigers en nummers op de rand van de steiger. Deze zijn geschikt voor twee schepen en worden toegewezen op basis van de bootlengte. Eventuele voorkeuren kunnen worden besproken met de Havenmeester of de receptie, die informatie hebben over beschikbare plaatsen. Om aan de steiger te bevestigen, zijn bolders en ringen beschikbaar, en er zijn voldoende elektriciteitspunten voor passanten op de steigers, hoewel het handig is om een verlengsnoer mee te nemen.

Enkele belangrijke details:

  • De diepgang bij de meeste ligplaatsen bedraagt ongeveer 4 meter.
  • Vaste watertappunten zijn aanwezig op de steigers.
  • Verlichting is geïnstalleerd op de steigers.
  • De jachthaven is beveiligd met camerabewaking en een slagboom.
  • Voldoende parkeergelegenheid is beschikbaar.
  • Er is ook een trailerhelling bij de M-steiger voor het te water laten van kleine boten.

In 2022 zijn alle steigers in de jachthaven voorzien van nieuwe loopdekken en roosters, waardoor de jachthaven klaar is voor de toekomst.

Bovendien hebben passanten toegang tot de faciliteiten van het aangrenzende Vakantiepark Eiland van Maurik, waaronder een (overdekt) zwembad, diverse watersportactiviteiten, speelhallen, buitenspeeltuinen en restaurants. Voor het zwembad geldt een toegangsprijs van €5,- per persoon per dag voor passanten, waarbij kaartjes verkrijgbaar zijn bij de receptie van het vakantiepark.

Jachthaven Eiland van Maurik is trots op het 'Blauwe Vlag' keurmerk, toegekend door de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken. Dit keurmerk is een erkenning voor veilige, schone en duurzame jachthavens en stranden. Deze jachthaven voldoet aan strenge criteria, waaronder schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en hoge veiligheidsnormen. Het keurmerk is jaarlijks hernieuwbaar na controles om te waarborgen dat deze jachthaven aan de vereisten blijft voldoen. 

De Blauwe Vlag-certificering, toegekend door een onafhankelijke organisatie, is een erkenning van de inzet voor kwaliteit, duurzaamheid, en milieubewustzijn. De criteria van de Blauwe Vlag dienen als een waardevol instrument om deze doelen te bereiken.

Jachthaven Eiland van Maurik is betrokken bij de Blauwe Vlag-campagne in Nederland, georganiseerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK). Dit initiatief heeft als doel overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij het behoud van schoon en veilig water, mooie natuur, en een gezond milieu. Voor toeristen en recreanten is de Blauwe Vlag een internationaal symbool voor veilig zwemwater, schone stranden en veilige jachthavens. De Blauwe Vlaggen worden internationaal toegekend door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke milieuorganisatie.

Jachthaven Eiland van Maurik verwelkomt graag uw boot in hun faciliteiten. Als u op zoek bent naar een vaste ligplaats, wordt uw boot toegewezen aan een ligbox die geschikt is voor de lengte van uw boot. Hieronder ziet u de plattegrond van de jachthaven voor meer informatie.

Een plattegrond van de jachthaven is beschikbaar, zodat u een overzicht heeft van de faciliteiten. U kunt op de plattegrond de diverse voorzieningen van de jachthaven bekijken. Klik op de plattegrond voor een groter beeld of om deze te downloaden.

De aanvaarroute naar de jachthaven hangt af van de grootte van uw boot. Bij aankomst vanaf de Nederrijn zijn er twee opties: naar rechts varen om de grote jachthaven in te gaan, geschikt voor vaste ligplaatshouders en passanten met lange boten; of naar links varen om de passantenhaven aan te doen, met enkele plaatsen beschikbaar voor langere boten (langer dan 8 meter). Voor passanten met langere boten is het raadzaam van tevoren te bellen om beschikbaarheid te controleren.

Jachthaven Eiland van Maurik biedt modern, verwarmd sanitair dat het hele jaar door comfortabel is. Douchen is gratis voor gasten. Er is ook een wasserette beschikbaar voor uw wasbehoeften.

De jachthaven heeft een speciaal tankstation voor benzine Super E10 en diesel. U kunt tussen 09:00 uur en 20:00 uur zelfstandig tanken. De locatie van het tankstation is beschikbaar in de plattegrond. Bij problemen kunt u contact opnemen via het telefoonnummer: 0344-691502. Het afvoeren van afval en bilgewater is eveneens mogelijk in de buurt van het tankstation.

Voor degenen die op zoek zijn naar watersportmogelijkheden biedt de jachthaven verhuur van elektrische sloepen, kano's, kayaks, waterfietsen en SUP-boards. De kosten en beschikbaarheid variëren per faciliteit. Het huren van een trailerhelling is ook mogelijk, met kosten van €25,- per keer, inclusief trailerstalling en parkeergelegenheid. De trailerhelling op het vakantiepark wordt veelvuldig gebruikt om te genieten van de omgeving en te verkennen.

Voor afvalinzameling zijn er afvalcontainers beschikbaar voor papier en karton, restafval en glas. Houd er rekening mee dat vanaf 1 november 2022 de containers in de jachthaven gesloten zijn. Ligplaatshouders kunnen hun afval deponeren bij de milieustraat op het vakantiepark, tegenover de receptie.

Gratis WiFi is beschikbaar in zowel het vakantiepark als de jachthaven. Parkeergelegenheid is ruim aanwezig voor vaste ligplaatshouders, die binnen de slagboom kunnen parkeren, dicht bij hun boot. Daarnaast zijn er laadpalen voor elektrische auto's beschikbaar.

Jachthaven Eiland van Maurik nodigt u uit om te komen genieten van hun gastvrije voorzieningen en faciliteiten. Maak gebruik van de uitgebreide mogelijkheden en ontdek de schoonheid van deze unieke locatie.

Wilt u niet op uw boot overnachten of heeft u niet voldoende plaats op de boot? Neem dan uw tent mee en boek een kampeerplaats op Vakantiepark Eiland van Maurik! Wij hebben verschillende kampeervelden, waaronder de Zomerdijk, het kampeerveld direct aan het water en daarmee altijd dicht bij uw boot. Kamperen kan ook op de Eksche Waard; het ideale kampeerveld voor gezinnen met jonge kinderen. Op de Rozenwiel kampeert u in alle rust en kunt u heerlijk ontspannen. We hebben hier ook een speciaal huisdiervrij kampeerveld gesitueerd. Ontdek de verschillende kampeervelden via onderstaande button.

Heeft u geen eigen tent? Geen probleem, want op Vakantiepark Eiland van Maurik hebben we een gevarieerd aanbod aan huuraccommodaties. Er is altijd een accommodatie die aan uw wensen voldoet. Ontdek bijvoorbeeld onze heerlijke Strandhuisjes die ook nog eens direct aan het water gelegen zijn. Wat denkt u van onze nieuwste Eilandlodges of een ruime Rivierlodge centraal bij de faciliteiten gelegen? Bekijk de verschillende mogelijkheden via onderstaande button.

Jachthaven Eiland van Maurik bevindt zich in het hart van de Betuwe, te midden van het zogeheten Rivierenland. Zoals de naam Rivierenland al doet vermoeden, wordt Jachthaven Eiland van Maurik omringd door water en natuur! Jachthaven Eiland van Maurik ligt in een uiterwaarde van de Nederrijn, waardoor vele gezellige plaatsen binnen handbereik zijn.

De Nederrijn zorgt voor veel vaar- en kijkplezier. Behalve de mooie vaarroutes op de Nederrijn is er rondom de Nederrijn meer dan genoeg te beleven. Het landschap is namelijk zeer gevarieerd, omdat het zich tussen de vlakke Betuwe en de Utrechtse Heuvelrug bevindt. Tussen de vele strandjes, kribben en groene landschappen valt u van de ene in de andere verbazing. In de omgeving van Maurik bevinden zich tal van bossen op heuvels. Wat de omgeving nog unieker maakt zijn de twee stuwen die hier bij Driel en bij Amerongen te vinden zijn. U waant zich hierdoor in een hele andere wereld!

De Nederrijn heeft vrijwel altijd te maken met een heerlijke stroming, wat het varen erg aangenaam maakt. De overgang van de Nederrijn naar Lek ligt bij de aftakking van de Kromme Rijn, direct ten westen van Wijk bij Duurstede.

Wij hebben diverse mooie vaarroutes voor u in petto. Denk bijvoorbeeld aan een route naar Rhenen, Wageningen of Utrecht, maar ook Tiel en Wijk bij Duurstede zijn makkelijk te bereiken.

Houdt u ervan om heerlijk te shoppen en daarna uit te puffen op een terrasje? Dan kunt u uw geluk in Rhenen niet op! Rhenen heeft een zeer mooie ligging aan de Nederrijn en is vanaf Maurik erg gemakkelijk bereikbaar. Een andere highlight is de Cunerakerk die al van grote afstand zichtbaar is. Meer aan bij de kade en neem plaats op het gezellige terras aan het water.

Vanaf Jachthaven Eiland van Maurik is Rhenen gemakkelijk te bereiken. Vaar langs de prachtige natuurrijke omgeving vol weilanden, bossen en gezellige strandjes. Vanaf Jachthaven Eiland van Maurik draait u zo de Nederrijn op. Vaar daarna oostwaarts. Aan de linkerzijde komt u langs vestigingstadje Amerongen. Vaar verder via Elst en ervaar het grote verschil tussen Utrecht en Gelderland. Aan de linkerzijde ziet u bos en oude vestigingstadjes, aan uw rechterkant vindt u uitgestrekte weilanden, boomgaarden en water.

Wanneer u over de Nederrijn vaart, moet u echt even stoppen bij Wageningen. Behalve dat Wageningen bekend staat om de studenten, heeft Wageningen ook erg veel historie. Zo werd er op 5 mei 1945 de capitulatie van het Duitse bezettingsleger getekend. Een stad vol historie en zeker het bezoeken waard!

Vanaf Jachthaven Eiland van Maurik is Wageningen binnen handbereik. Vaar langs de prachtige natuurrijke omgeving vol weilanden, bossen en gezellige strandjes. Vanaf Jachthaven Eiland van Maurik draait u zo de Nederrijn op. Vaar daarna oostwaarts. Aan de linkerzijde komt u langs vestigingstadje Amerongen. Vaar verder via Rhenen en houdt daarna nog even koers. Al snel zal u Wageningen aan uw linkerhand treffen.

U heeft vast en zeker al eens gehoord van Flipje. Maar weet u ook dat Flipje uit Tiel komt? En, bent u bekend met de prachtige vaarroute vanuit Maurik naar Tiel? Tiel is vooral een fruitstad. Veel staat in het teken van fruit. Niet voor niets wordt de Betuwe met fruit geassocieerd en dat ziet u ook terug in de stad en de omgeving. Denk aan Flipje, het vrolijke fruitbaasje van de jamfabriek. Denk aan Appelpop, het landelijk bekende gratis popfestival, of het jaarlijkse Fruitcorso dat grote bezoekersaantallen naar de stad trekt.

Vanaf Jachthaven Eiland van Maurik vaart u via de Nederrijn en het Amsterdam-Rijnkanaal naar Tiel. Het eerste deel over de Nederrijn zal relatief rustig zijn, in tegenstelling tot het Amsterdam-Rijnkanaal. Dit komt omdat het Amsterdam-Rijnkanaal verbonden is met het Ruhrgebied. U vaart richting het westen en nadat u Rijswijk heeft gepasseerd komt u bij het Amsterdam-Rijnkanaal aan. Hier houdt u het zuiden aan en vaart u zo naar Tiel.

De stad van de Domtoren en nog veel meer! U kunt hier vast en zeker genoeg mooie dagen

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »