Menu
EUR

de Golfbreker

Welkom in de Haven van Zaltbommel aan de Druk Bevaren Waal

Zaltbommel heeft een rijk waterverleden. De haven heeft in het verleden een belangrijke rol gespeeld in de overslag van zand en grind. Bovendien zijn tussen 1882 en 1992 talloze prachtige schepen van de scheepswerf met langshelling te water gelaten.

De haven in Zaltbommel, gelegen in de provincie Gelderland, biedt een ideale ligging voor zeilers en jachteigenaren die op zoek zijn naar een veilige en rustige aanlegplaats voor een kort of langer verblijf. Hier bevindt u zich midden in het historische vestingstadje met alle benodigde faciliteiten, winkels en restaurants binnen handbereik. Daarnaast biedt de omgeving tal van bezienswaardigheden en zijn er prachtige fietsroutes te ontdekken.

Voor de beroepsvaart en grote passagiersschepen zijn speciale voorzieningen aangelegd. Sinds 2020 kunnen schepen tot 110 meter lengte en 2500 ton afmeren aan 9 nieuwe afmeerpalen. Van harte welkom in de haven van Zaltbommel. Hier zijn enkele praktische zaken die van pas kunnen komen:

Havenmeester De havenmeester houdt tussen 18:00 uur en 19:00 uur een ronde door de haven. U kunt de havenmeester bereiken via telefoonnummer: +31 (0)6 33 42 50 80 of per e-mail: [email protected].

Havenreglement Het havenreglement is beschikbaar in de informatiekast op de steiger en op de website.

Draadloos Internet In de hele haven kunt u gratis gebruikmaken van WiFi (SSID: “De Golfbreker”). Het wachtwoord is verkrijgbaar bij de havenmeester.

Afval en Afvalstoffen Huisvuil kan worden gedeponeerd in de container bij de loopbrug aan de westkant van de haven. Let op de aanwijzingen om afval op een verantwoorde manier te scheiden. Flessen kunnen worden ingeleverd in de glasbak bij Albert Hein aan de Havendijk (westkant van de haven). Vet/olie of andere chemische afvalstoffen moeten zelf worden afgevoerd en mogen niet in de vuilcontainer worden gedeponeerd.

Sanitair Op de steiger is een unit met een toilet en douche aanwezig, evenals een stortbak voor chemische toiletten. Douchen is gratis.

Brandstoftanken Brandstof is beschikbaar bij bunkerstation Slurink aan de Waalkade 47. Voor meer informatie, kunt u terecht op hun website: Slurink Brandstof.

Medische Hulp In geval van medische nood kunt u contact opnemen met de huisartsenpost op 0900 – 8860 of de Waluwe huisartsenpraktijk op 0418 – 511870.

Bij het naderen van onze haven, vooral vanaf de Waal, dient u extra voorzichtig te zijn vanwege de stroming op de rivier. Volg de aangegeven koers en let op de beroepsvaart in beide richtingen.

Toegang tot de Vlotten De toegang tot de vlotten is exclusief voor leden, hun gasten en passanten. Schepen die zijn afgemeerd, mogen hun schroeven niet laten draaien. Gebruikers van de haven dienen eventuele schade aan de vlotten te melden bij de havenmeester.

Overwinteren met uw Schip in Zaltbommel Voor schepen met een lengte van 15 tot ongeveer 30 meter bieden we enkele winterligplaatsen in het historische Zaltbommel. U kunt aan boord van uw schip verblijven. Gedurende 6 maanden (van 15 oktober t/m 15 april) hanteren we een speciaal tarief. Voor meer informatie en aanvragen, kunt u contact opnemen met de havenmeester via e-mail of telefoon (06 – 3342 5080).

Contactgegevens Havenmeester

Post- en Bezoekadres Zaltbommelse Watersportvereniging de Golfbreker Havendijk 2 5301 HG Zaltbommel

De toegang tot de haven is via het hek tussen de rode en groene boei op parkeerplaats Havendijk. Het adres is Havendijk 2, 5301 HG Zaltbommel.

Wij hopen dat uw verblijf in onze haven aangenaam is en staan voor u klaar om u te assisteren bij eventuele vragen of behoeften. Welkom in Zaltbommel en geniet van uw tijd in onze historische haven!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »