Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

E-harbour

De E-Harbour verzorgt de volledige transitie naar uitstootvrij varen. Een toekomst zonder vervuilende vaartuigen, dat is de missie van E-Harbour. Zij vervullen hierin graag een voortrekkersrol. Door het bouwen en beheren van jachthavens voor elektrische boten helpt E-Harbour de verduurzaming van het waterverkeer op gang. Groene stroom in een duurzame jachthaven

E-Harbour wil het varen duurzamer te maken. Al hun havens zijn daarom uitgerust met een ‘smart charging’ elektra-infrastructuur, waarmee passagiersvaartuigen snel en volledig kunnen worden opgeladen met 100% groene stroom. Dit doet E-Harbour

Advisering van gemeenten in hun transitie naar uitstootvrij varen. Ontwerp en bouw van elektrische jachthavens en ligplaatsconcepten. Beheer van emissievrije jachthavens en van de daarmee verbonden infrastructuur voor elektrisch laden. Hun missie Een toekomst waarin er geen boot meer rondvaart die schadelijke stoffen uitstoot. Dat is de missie van E-Harbour. Om deze missie zo snel mogelijk te volbrengen, vervullen zij graag een voortrekkersrol. Door het bouwen en beheren van jachthavens voor elektrisch aangedreven vaartuigen helpt E-Harbour de verduurzaming van het waterverkeer in verschillende gemeenten op gang.

Hun kijk op duurzaam waterverkeer is heel eenvoudig: E-Harbour wil voorzien in de behoeften van vandaag, maar tegelijk bijdragen aan een gezonde en schone toekomst van onze aarde.

De transitie naar verantwoord varen heeft veel meer positieve effecten dan alleen de reductie van fijnstof- en CO2-uitstoot. Het is tegelijk een krachtige motor voor allerlei wenselijke economische en sociale ontwikkelingen. Een duurzame motor, wel te verstaan.

Met het aanjagen van de transitie naar uitstootvrij varen, creëren zij dus voordelen voor samenleving, economie, klimaat en milieu. Het bedrijf E-Harbour Het idee voor een duurzame haven waar alleen elektrische boten mogen aanmeren, stamt uit 2011. Jaap Schippers (1982) won toen een tender om in Amsterdam een jachthaven te ontwikkelen. Achter het bedrijventerrein De Omval, dichtbij de Amstel, werd in 2017 de eerste duurzame jachthaven voor elektrische boten in gebruik genomen: E-Harbour Amstelkwartier. Al een jaar later waren alle 65 ligplekken verhuurd, voor het grootste deel aan rederijen die er hun rondvaartboten bevoorraden en opladen met groene stroom, maar ook aan particuliere booteigenaars.

Inmiddels is E-Harbour ook neergestreken in buurgemeente Uithoorn en in Zeeburg, waar de jachthaven deel uitmaakt van Nautix, het nieuwe nautische kwartier van Amsterdam. De komende jaren zal E-Harbour nog meer jachthavens voor elektrische vaartuigen gaan realiseren. Want steeds meer gemeenten zijn klaar voor een transitie naar emissievrije watertransport. Met hun brede ervaring en expertise op dit vlak, vervult Schippers graag een voortrekkersrol in deze transitie. Hun dienstverlening E-Harbour ontwerpt, begeleidt en verzorgt de volledige transitie naar uitstootvrij varen. Hun dienstverlening op is drieledig:

  1. Advies aan gemeenten in hun transitie naar uitstootvrij varen

E-Harbour is pionier in het realiseren van jachthavens voor elektrisch aangedreven boten. Ze weten dan ook als geen ander wat er allemaal nodig is om zo’n haven te bouwen. Deze kennis en ervaring delen zij graag met gemeenten die net als zij de uitstoot op het water willen terugdringen.

  1. Ontwerp en bouw van elektrische jachthavens en ligplaatsconcepten

Hoe realiseer je een jachthaven voor elektrische vaartuigen? E-Harbour deed het, dus zij weten het. Bovendien beschikken zij over een solide netwerk van kennispartners en leveranciers, waarmee je op efficiënte, doelmatige wijze nog meer nieuwe elektrische jachthavens kunnen bouwen.

  1. Beheer van emissievrije jachthavens en van de daarmee verbonden infrastructuur voor elektrisch laden

Laden op het water vraagt om een specifieke infrastructuur van krachtige oplaadfaciliteiten. E-Harbour beheert niet alleen jachthavens, maar ook de daarmee verbonden infrastructuur voor elektrisch laden. Samen met hun havenmeesters garanderen zij zo de beste dienstverlening voor uw boot, zowel in hun havens als op het water. E-Harbour Amstelkwartier E-Harbour Amstelkwartier is de eerste E-Harbour die werd gerealiseerd. Deze jachthaven biedt 65 ligplaatsen die bij uitstek geschikt zijn voor rederijen. Niet voor niets zijn de exploitatie en het eigendom van deze jachthaven in 2021 overgegaan op Tourism Group Holding. E-Harbour Amstelkwartier biedt 65 ligplaatsen voor elektrisch aangedreven passagiersvaartuigen zoals sloepen, salonboten en rondvaartboten tot een maximale lengte van 20 meter. Voor commerciële bootverhuurders is E-Harbour Amstelkwartier een veilige thuishaven met uitstekende voorzieningen ter ondersteuning van hun bedrijfsvoering. De jachthaven beschikt over een aantal ligplaatsen speciaal voor drijvende opslag- en bevoorradingstations. De jachthaven is gelegen in de nieuwe stadswijk Amstelkwartier, dichtbij de

Amstel. De haven is goed bereikbaar per fiets, OV of auto. Op loopafstand liggen de metrostations Overamstel en Spaklerweg en het NS-station Amsterdam-Amstel. In de directe omgeving van de jachthaven zijn diverse (openbare) parkeermogelijkheden. De locatie biedt daarnaast de gelegenheid om kort te parkeren voor bijvoorbeeld de bevoorrading.

Het gelijktijdig opladen van een groot aantal elektrisch aangedreven vaartuigen vraagt om een zeer krachtige elektra-infrastructuur. De jachthaven beschikt over de beste oplaadfaciliteiten om elk type vaartuig snel en volledig op te laden. Het laadpunt kan eenvoudig worden bediend met AanUit.net-app. E-Harbour Amstelkwartier heeft een beveiligde toegangspoort. Dankzij het moderne toegangssysteem hebben alleen bevoegden toegang tot de haven. Daarnaast is de jachthaven beveiligd met camera's. Periodiek is havenmeester Garrincha Hallie aanwezig. Bij zijn afwezigheid kunt u altijd (telefonisch) contact met hem opnemen via e-mail: [email protected] of telefonisch op 06-39 05 30 74.

Uw watertank vult u in de jachthaven met behulp van de drinkwaterinstallatie. In de jachthaven zijn ook afvalcontainers aanwezig die periodiek worden geleegd. E-Harbour Amstelkwartier is sinds juli 2021 in handen van Tourism Group Holding. Voor informatie over beschikbare ligplaatsen en prijzen kunt u zich wenden tot Mandy Bitter via [email protected].

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »