Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Jachthaven Het Jacht

Jachthaven Het Jacht bevindt zich in het dorp Nieuwendam, gelegen aan een deel van de Waterlandsezeedijk met charmante oude huisjes en het café "Het Sluisje" bij de sluis. De sluis, gebouwd rond 1565, was de oorsprong van dit dijkdorp en diende als overslagpunt voor goederen die werden vervoerd naar het achterland.

De oprichting van Het Jacht vond plaats in 1976, nadat de scheepswerf "Het Jacht" ophield te bestaan. Het terrein werd opgedeeld in kavels en het water in waterboxen (36 stuks), allemaal in particulier eigendom.

Met een staande mast is Het Jacht bereikbaar vanaf het Marker-/IJsselmeer en IJmuiden.

Nieuwendam heeft een rijke maritieme geschiedenis en was ooit een centrum voor scheepvaart en scheepsonderhoud. In de negentiende eeuw was de werf van de familie Meursing beroemd en in de twintigste eeuw werd deze verkocht aan scheepsbouwer Bernhard. Hij liet diverse gebouwen bouwen, waaronder een woonhuis, een kantoor, een magazijn en arbeiderswoningen aan de Scheepsmakerskade. Deze werf stond bekend als "Het Jacht." Meer informatie hierover is te vinden onder de sectie "Geschiedenis Werf."

Rond de haven vindt u grote karakteristieke huizen, gebouwd in de 16e en 17e eeuw voor Amsterdamse notabelen. Daarnaast zijn er appartementen gebouwd in een voormalig postkantoor en bevindt zich onder de dijk een rijtje woningen uit 1909 die oorspronkelijk als ziekenhuisappartementen dienden. De Ned. Hervormde kerk, gebouwd in 1843, herbergt nog steeds een interieur uit 1644.

In 1572 was er de slag om Nieuwendam, waar de Spanjaarden de schans probeerden te veroveren op de Watergeuzen, maar zij hielden stand, mede dankzij "het Fort."

Het Jacht is een Vereniging van Eigenaren en beschikt niet over ligplaatsen of winterstallingplaatsen. Passantenplaatsen kunnen dus niet worden gereserveerd en zijn afhankelijk van de beschikbaarheid van leden. Boxen met een groene markering zijn beschikbaar voor passanten.

Het is raadzaam om voorafgaand aan uw aankomst contact op te nemen met de havenmeester. U kunt hem bereiken via 06 43 125 667, en hij zal u voorzien van informatie en assistentie bij het aanmeren.

De betaling kan worden afgehandeld via de BLUE WATER APP, die u gratis kunt downloaden op uw mobiele telefoon. De havenmeester of zijn vervanger controleert de betaling en biedt verdere ondersteuning. Op de steigers zijn walstroomaansluitingen beschikbaar (maximaal 16 ampère) voor passanten, inclusief bij het havengeld.

Er is een lange drinkwaterslang beschikbaar op een blauwe haspel, en na betaling van het ligplaatsgeld kunt u de waterkranen vrij gebruiken. Regelmatig doorspoelen is vereist vanwege mogelijke legionellabesmetting. Het is niet toegestaan om uw boot met leidingwater te wassen.

Toiletten en douches zijn vrij toegankelijk. Er is echter geen WiFi beschikbaar vanwege een gebrek aan bekabeling vanaf de dijk.

Afval (behalve chemisch afval) kan worden gedeponeerd in de bruine container naast het havenkantoor.

Tijdens het vaarseizoen is het niet toegestaan om onderhoud aan boten, zowel in het water als op de wal, uit te voeren. Rondom Het Jacht zijn diverse faciliteiten beschikbaar, waaronder:

Winkels:

  • Purmerplein (300m) met buurtwinkels en restaurants.
  • Waterlandplein op ongeveer 1 km, een groot winkelcentrum met diverse winkels.

Gereedschap/bootbenodigdheden:

  • Diverse locaties in de buurt.

Horeca:

  • Restaurants en cafés in de nabije omgeving.

Huisarts:

  • Gezondheidscentrum Nieuwendam.

Openbaar vervoer:

  • Bus 35 op 200 meter afstand, met aansluiting op het Centraal Station Amsterdam.

In de zomermaanden is er een Nieuwendammerpontje naar het centrum van Amsterdam beschikbaar. Meer informatie hierover vindt u op http://move-amsterdam.nl/.

Contactgegevens:

Postadres: Vereniging "Het Jacht" Nieuwendammerdijk 274 1023 BT AMSTERDAM

Telefoon: 06 43 125 667

E-mail:

Bij Jachthaven Het Jacht wordt u van harte welkom geheten, en we hopen dat u een aangenaam verblijf zult hebben in deze prachtige omgeving.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »