Menu
EUR

Stichting Botenloods De Levant

Ontdek Botenloods De Levant op het KNSM-eiland in Amsterdam. Een eeuwoude havenloods beheerd door vrijwilligers, gericht op restauratie en nieuwbouw van klassieke zeil- en motorjachten. Informatie over ligplaatsen, voorzieningen en evenementen.

0 Producten
Toon:

Geen producten gevonden

Ga verder met winkelen
Toon 1 - 0 van 0
Stichting Botenloods De Levant

De Botenloods is een eeuwoude havenloods op het KNSM-eiland in Amsterdam, beheerd door de Stichting Botenloods de Levant, een non-profitorganisatie die volledig wordt gerund door vrijwilligers.

De loods biedt ruimte aan particulieren of organisaties die hun eigen schip willen bouwen, onderhouden of restaureren. De focus ligt vooral op klassieke motor- en zeiljachten en bedrijfsvaartuigen, met houten schepen als centraal thema.

Voor de deur van de Botenloods ligt de Buurthaven, beheerd door de Stichting Buurthaven De Levant. Net als de loods is de haven gericht op klassieke schepen en is er een nauwe samenwerking tussen beide.

Binnen de loods bevindt zich een werkplaats, afgescheiden van de rest en voorzien van verwarming. Hier kunnen kleinere onderdelen worden bewerkt, en het bevat houtbewerkingsmachines die beschikbaar zijn voor gebruik na overleg met hun eigenaars. Voor het gebruik van de werkplaats moet een maandelijkse gebruiksovereenkomst worden afgesloten.

In de loods is ook een kantine, met uitzicht op de Buurthaven, waar mensen kunnen eten, thee of koffie drinken. De kantine wordt gebruikt voor verschillende evenementen en bijeenkomsten.

Verder is er een havenkantoor in de loods voor administratie en opslag, en het kan ook worden gebruikt als naaiatelier, met een bedrijfsnaaimachine voor zeilmaken en stiksels repareren.

Een aparte stichting, Buurthaven De Levant, heeft een deel van de haven in erfpacht verworven en ingericht als jachthaven. Dit biedt faciliteiten voor ongeveer 28 schepen met een vaste ligplaats, met een focus op klassieke zeiljachten en oude bedrijfsvaartuigen.

Passanten zijn welkom in de Buurthaven, hoewel de ruimte beperkt is. Er zijn ook beperkingen voor passanten die lang blijven, met een maximum van 14 dagen per kalenderjaar.

Voorzieningen in de haven omvatten walstroom, een haventoilet en gratis draadloos internet. De tarieven variëren afhankelijk van de schiplengte.

De Buurthaven is al geruime tijd vol, en er is geen wachtlijst voor vaste ligplaatsen. Wanneer een schip van eigenaar wisselt, moet toestemming worden verkregen om in de haven te blijven. De haven biedt ook overwinteringsmogelijkheden tegen een aantrekkelijk tarief gedurende de wintermaanden. Het winterseizoen loopt van 1 november tot 30 april, terwijl het zomerseizoen van 1 mei tot 30 november duurt.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »