Menu
EUR
 • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
 • Vanaf 50 euro gratis verzending
 • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Watersport Vereniging Amsterdam

Watersport Vereniging Amsterdam (WVA)

Watersport Vereniging Amsterdam (WVA) is een eeuwenoude vereniging met een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar! De vereniging is aangesloten bij het Watersportverbond en heeft de eer om de Koninklijke Erepenning te dragen.

De haven van WVA is gunstig gelegen aan de Nieuwe Meer, in de buurt van de Zuidas, en vlak voor de sluis naar de grachten van Amsterdam. Deze locatie biedt het ideale vertrekpunt voor spannende watersportavonturen.

Adres Haven: Punterspad 15 1081 KB Amsterdam

Havenmeester: Maarten van Kuijeren Bereikbaar vanaf 1 april 2023: Iedere dag van 9:00-17:00 Email Havenmeester: 06-2656 7838

Verken de omgeving

Vanuit de jachthaven van WVA heb je toegang tot diverse waterwegen, waaronder:

 • De Amsterdamse grachten (na de sluis ben je direct achter het Oosterdokseiland).
 • De Amstel
 • Nieuwe Meer, Westeinderplassen, Kagerplassen en Braassemermeer
 • Vechtplassen (Vinkeveen en Loosdrecht)
 • IJsselmeer en Randmeren
 • Alkmaardermeer

In de loop der jaren heeft het "natte" gedeelte van ons havencomplex ligplaatsen geboden aan circa 200 schepen van verschillende afmetingen. De hardhouten steigers zijn voorzien van loopsteigers naast de boten voor gemakkelijk op- en afstappen.

Stroom- en drinkwaterpunten zijn op redelijke afstand van elkaar geplaatst voor gemak. De milieusteiger maakt het mogelijk om bilgewater af te pompen en vuilwatertanks te legen.

De haven wordt 24/7 bewaakt door de havenmeester, die tevens samen met de leden verschillende taken uitvoert om de haven draaiende te houden.

Clubhuis en faciliteiten

Het clubhuis is een gezellige plek om te ontspannen, te douchen, naar het toilet te gaan en zelfs te biljarten op het Wilhelminabiljart.

Daarnaast dient het clubhuis als het centrale punt voor verenigingsactiviteiten, waaronder:

 • Verenigingsfestiviteiten
 • Vergaderingen
 • Diverse cursussen
 • Klaverjasavonden
 • Jeugdactiviteiten

En laten we het zonnige terras niet vergeten, dat altijd druk is voor de sluis en volop zon biedt!

Hellingen (zomer/winter)

Bij WVA wordt het hellingen van schepen in eigen beheer door leden uitgevoerd. We hebben diverse hellingfaciliteiten, waaronder een vaste kraan met een hefvermogen tot 600 kg, een mobiele kraan met een hefvermogen tot 4 ton kg en een botenlift die tot 20 ton kg kan tillen, in combinatie met een botenhefwagen met trekker.

Tijdens het hellingen worden de onderkanten van schepen met een hogedruk waterspuit gereinigd. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf onderhoud en reparaties uit te voeren of dit door derden te laten doen.

Winterberging is beschikbaar op verschillende locaties, zoals onze loods, op het land (niet overdekt), op de jollenhelling en in beschutte plekken in het water. Voor meer informatie over winterberging kun je contact opnemen met de schepencommissaris.

Parkeren en beveiliging

De haven wordt permanent bewaakt door een op het complex woonachtige havenmeester. De haven is omheind en de toegang is beperkt tot leden met een speciale dongel. Passanten kunnen tegen betaling een tijdelijke dongel bij de havenmeester verkrijgen.

Leden hebben toegang tot het parkeerterrein op basis van kentekenregistratie. Voor een zomerparkeerplaats betaalt elk lid een jaarlijkse vergoeding. Het systeem is zo ingesteld dat leden alleen het terrein kunnen betreden als het stoplicht groen is, wat ervoor zorgt dat ze "gezien zijn" en veilig het terrein kunnen verlaten.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met de havenmeester of de schepencommissaris.

Adres Haven: Punterspad 15 1081 KB Amsterdam

E-mail: [email protected]

Ontdek Watersport Vereniging Amsterdam (WVA) en maak gebruik van de uitgebreide faciliteiten en prachtige locatie aan de Nieuwe Meer. Je bent van harte welkom om te genieten van de watersport in de hoofdstad van Nederland.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »