Menu
EUR
 • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
 • Vanaf 50 euro gratis verzending
 • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Watersportvereniging Aeolus

Welkom bij Verenigingshaven Aeolus! De jachthaven biedt een prachtige locatie op minder dan 10 minuten loopafstand van het IJplein, waarvandaan de GVB-pont u gratis naar het Centraal Station van Amsterdam brengt. Binnen loopafstand vindt u diverse populaire bezienswaardigheden, waaronder gezellige winkelstraten, Chinatown, de Jordaan, Noordermarkt en de negen straatjes. U kunt er ook voor kiezen om een dag in de haven te blijven en te genieten van hun gastvrije clubhuis en de altijd bloeiende tuin. Houd er rekening mee dat het clubhuis in de maanden april, mei, juni en september alleen op zaterdag en zondag geopend is van 14.00 tot 18.00 uur.

Aeolus is een kleine jachthaven met 60 ligplaatsen, maar ze hebben een rijke geschiedenis van meer dan 100 jaar, aangezien ze in 1918 zijn opgericht. Ondanks de beperkte ruimte streven ze ernaar om een actieve vereniging te blijven, waarbij watersport centraal staat, maar evenementen, havenonderhoud, vergaderingen en sociaal contact ook belangrijke aspecten zijn.

Jaarlijks organiseren ze enkele tochten voor zowel motorboten als zeilboten, van zeezeilers tot rivierkruisers. Ze hebben twee dagen per jaar waarop alle leden samenkomen om de haven voor te bereiden op het vaarseizoen of de winter. Daarnaast houden ze vergaderingen om lopende zaken te bespreken en eventuele veranderingen door te voeren.

Een verenigingshaven zoals Aeolus kan alleen bestaan dankzij de actieve bijdrage van de leden. Dit kan variëren van kleine evenementen en projecten tot deelname aan het bestuur om de haven in goede banen te leiden. Als u graag zou willen bijdragen, bezoek dan hun 'Lid worden' pagina en vul uw gegevens in.

Als passant of winterligger bent u natuurlijk ook van harte welkom. Als u de haven tijdens een evenement wilt bezoeken, kunt u hun agenda raadplegen.

Voorzieningen in de haven zijn onder andere:

 • Walsstroomaansluiting (6 ampère) op de steigers.
 • Voldoende drinkwaterslangen op haspels om uw watertank bij te vullen.
 • 3 douches en 5 toiletten op de haven, waarvoor een bijdrage van 50 cent vereist is.
 • In het gezellige clubhuis kunt u tegen kantineprijzen genieten van koude drankjes en hapjes.
 • Er zijn supermarkten in de directe omgeving, waaronder de Jumbo foodmarkt en een Dirk supermarkt. Ook is er een slijterij in de buurt.
 • Restaurants in de buurt zijn onder andere Europizza, Sexyland, Hotel De Goudfazant en Oedipus.

Voor winterliggers is het mogelijk om van 1 november tot 1 april in hun haven te verblijven, zij het met beperkte toegang tot de faciliteiten. Water en stroom blijven beschikbaar in de haven.

Voor tarieven voor de gehele winterperiode kunt u contact met hen opnemen.

Bestuursleden van Aeolus zijn:

 • Voorzitter: Rodney Nikkels
 • Havencommissaris: Jeroen Vermandere
 • Penningmeester: Willem Smit
 • Secretaris: Olivier van Keulen
 • Evenementen: Anneloes Rosenstok

Als u contact wilt opnemen, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Voor telefonisch contact met de havenmeester zijn ze bereikbaar van 1 april tot 30 september, tussen 09.00 en 17.00 uur, op +31 6 571 002 77.

U wordt van harte welkom geheten bij Verenigingshaven Aeolus en zij hopen dat u een geweldige tijd zult hebben in hun jachthaven!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »