Menu
EUR

Watersportvereniging De Schinkel

Maak kennis met de rijke geschiedenis en de missie en visie van Watersportvereniging De Schinkel. Als passant vindt u hier handige informatie voor uw verblijf op onze haven.

0 Producten
Toon:

Geen producten gevonden

Ga verder met winkelen
Toon 1 - 0 van 0
Watersportvereniging De Schinkel

Over ons Al voor 1919 werd er op de Nieuwe Meer onder de rook van Amsterdam druk gezeild en geroeid. Een aantal watersporters uit deze groep besloot tot het stichten van een watersportvereniging.

Op 1 oktober 1919 werd de watersportvereniging definitief opgericht en kreeg de naam De Schinkel, genoemd naar een vaarwater dat uitmondt op de Nieuwe Meer. Op 5 februari 1921 wordt aan de Schinkel koninklijke goedkeuring verleend. Tijdens de ALV van 22 januari 1932 krijgt het bestuur bij acclamatie volmacht tot het bouwen van een haven, die 8 mei van dat jaar feestelijk wordt geopend.

Voor alle geschiedenis en feiten zie ook Lustrumboek 100 Jaar De Schinkel.

Missie De missie van Watersportvereniging De Schinkel is om watersport, waterrecreatie en waterplezier voor de bewoners van Amsterdam en omgeving mogelijk te maken. Als vereniging bieden zij de mogelijkheid om zich te oriënteren op of verder te bekwamen in de watersport. Maar vooral willen zij dat u optimaal kunt genieten van het watersportgebied in en om Amsterdam.

De vereniging stelt daartoe goede jachthavenfaciliteiten tegen een gunstige prijs ter beschikking aan haar leden en organiseert activiteiten. Het clubhuis biedt de leden de mogelijkheid elkaar te treffen in een gezellige en amicale sfeer.

De vereniging bestaat bij de gratie van alle vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om de nodige taken te vervullen. Gezelligheid, sportiviteit en saamhorigheid zijn de kernwaarden van hun vereniging.

Visie De Watersportvereniging De Schinkel wil een volwaardige en gezonde vereniging zijn die uit eigen middelen en vanuit een eigen vaste locatie met eigen clubhuis watersport en -recreatie kan stimuleren en organiseren voor haar leden. De vereniging streeft naar laagdrempelige activiteiten en een laagdrempelig lidmaatschapsaanbod welke zich richt op de bewoners van Amsterdam en omgeving. Sociale cohesie voor alle betrokkenen en een kostendekkende exploitatie gaan daarbij zij aan zij.

De vereniging wil de komende jaren het aanbod aan watersportfaciliteiten verder verbreden. Het gigroeien en wedstrijdzeilen op donderdagavond zijn goede voorbeelden voor een traject naar een bredere watersportvereniging. Behoud van de kernwaarden gezelligheid, sportiviteit en saamhorigheid dient hierbij als een hard en vanzelfsprekend uitgangspunt.

Ook willen zij hun unieke locatie toegankelijker maken voor buurtbewoners en andere belangstellenden. Ze zijn trots op hun faciliteiten en clubcultuur en willen die op deze manier bekender maken bij potentiële leden. Daarbij zoeken ze naar nieuwe manieren van communicatie om zich te introduceren bij een breder publiek.

Ze zijn niet wars van veranderingen en zijn zich bewust van de mogelijke ontwikkelingen in hun nabije omgeving. Ze beantwoorden deze door op een open en proactieve wijze hun kernwaarden te behouden en hun ambities na te streven. PASSANTEN HANDLEIDING VOOR PASSANTEN

Beste watersporter,

Allereerst van harte welkom op de haven van Watersportvereniging De Schinkel. Een vereniging die in 2019 zijn honderdjarig bestaan viert! U verblijft dus op een bijzondere plek!

De Schinkel is een vereniging en wordt gerund door leden/vrijwilligers. De havenmeester is dan ook niet permanent aanwezig maar treft u ’s morgens en ’s avonds op de haven aan. Mocht u de havenmeester daarbuiten dringend nodig hebben, dan vindt u de telefoonnummers van de (vervangend) havenmeester(s) in de vitrine, naast de ingang van het clubhuis.

Waarschijnlijk heeft u uw boot aangemeerd aan de passantensteiger voor het clubhuis. In de meeste gevallen kunt u hier blijven liggen, in sommige gevallen kan de havenmeester u een andere plek toewijzen. U hoort dit dan vanzelf.

Registreren Bij afwezigheid van de havenmeester, verzoeken zij u in het clubhuis het registratieboek voor de passanten zelf in te willen vullen. De in te vullen informatie spreekt voor zichzelf. Afrekenen

De havenmeester zal tijdens zijn ronde bij u langskomen om even kennis te maken, te kijken of alles in orde is en zal dan ook met u afrekenen.

Clubhuis In het clubhuis vindt u de toiletten en douches. Deze zijn de hele dag geopend en gebruik hiervan is tot vier passagiers bij het liggeld inbegrepen. Het licht gaat automatisch aan als u naar binnen loopt. Overdag is ook de kantine in het clubhuis geopend. Daar zijn de Schinkelaars vaak te vinden en kunt u ook een vers bakje koffie of thee (25ct) drinken. De kantine wordt ’s avonds afgesloten, behalve op donderdagavond - de vaste, gezellige clubavond -, waar u ook van harte welkom bent.

Openingstijden bar: Op de volgende tijdstippen is ook de bar in de kantine geopend: • Donderdag: 14.30 – 17.30 en van 19.00 – 23.00 uur • zaterdag en zondag: 13.00 – 19.00 uur

Leden betalen hier met de zogenaamde druppel maar u kunt als passant uw bestellingen met de pin afrekenen. Met contant geld afrekenen kan om veiligheidsredenen niet.

Toegang hek U kunt het haventerrein zonder problemen verlaten, maar voor terugkeer heeft u een toegangscode voor het hek nodig. De actuele code treft u op de haven aan.

Prijs
Min Max
Sluiten
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »