Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Watersportvereniging IJburg

De haven

De verenigingshaven op Haveneiland is het pronkstuk van WV IJburg. In de haven zijn 120 ligplaatsen beschikbaar, exclusief voor hun leden die op IJburg wonen. De boten variëren van grote en kleine zeilboten tot sloepen, motorboten en zelfs acht optimisten voor jeugdzeilers. Enkele ligplaatsen zijn toegewezen aan sponsoren die hebben bijgedragen aan de financiering, en er is ook ruimte voor passanten.

De ligplaatsen zijn verdeeld over verschillende groottes, variërend van 6 tot 12 meter. De meeste ligplaatsen zijn uitgerust met elektriciteitsaansluitingen. Binnen de haven is er een centraal punt voor drinkwater en een station voor het lozen van vuilwater.

Wachtlijst Op dit moment zijn alle ligplaatsen bezet. Er is een wachtlijst, waarin leden zich kunnen inschrijven op basis van de datum van aanmelding. Om vrijgekomen ligplaatsen te koppelen aan leden op de wachtlijst, is het belangrijk dat de afmetingen van hun (toekomstige) boot bekend zijn. Een boot van 10 meter past immers niet in een ligplaats van 6 meter, en vice versa. Meer details hierover zijn beschikbaar bij de coördinator ligplaatsen.

Windsurfen Voor windsurfers is er een container beschikbaar om surfmateriaal op te slaan bij Surfcenter IJburg, gelegen naast het strand bij de sluis. Meer informatie hierover is te verkrijgen bij de coördinator surfen.

Passanten Er is ruimte gereserveerd voor passanten. Afhankelijk van de lengte van hun schip kan WV IJburg ongeveer zeven passanten met walstroomfaciliteiten ontvangen. Als leden langer dan 2 dagen afwezig zijn, worden er extra plekken beschikbaar gesteld voor passanten.

Voordat passanten hun ligplaats innemen, dienen zij contact op te nemen met de havenmeester van de haven via telefoonnummer 06 54376131. Meer relevante informatie voor passanten is beschikbaar in de passanteninformatie.

Havenmeester Het beheer en onderhoud van de haven vallen onder de verantwoordelijkheid van de havenmeester. De havenmeester is bijna dagelijks aanwezig in de haven en is bereikbaar tussen 09.00 uur en 18.00 uur op telefoonnummer 06-54376131. Hij is ook bereikbaar via e-mail op [email protected].

Passanteninformatie U bent van harte welkom in de haven van Watersportvereniging IJburg.

Aanmelden U wordt verzocht om zich ruim van tevoren (minstens 4 uur voor aankomst) te melden bij de havenmeester, telefoonnummer 06-54376131. Geef ook uw e-mailadres door via sms of WhatsApp als dit nog niet bekend is. Toegang tot de haven en het clubgebouw verloopt via de Salto KS app, waarvoor u ruim van tevoren een e-mail ontvangt. Download hier de mobiele app voor iOS of Android.

Reserveren kan tot maximaal een week van tevoren door een e-mail te sturen naar [email protected].

Sanitair U kunt 24 uur per dag gratis gebruikmaken van de toiletten en douches in het clubgebouw. De afvalcontainer vindt u aan de overkant van het toegangshek van de haven.

Aanloop naar hun haven Vanaf het IJmeer/Buiten IJ houdt u koers bij boei P20-IJB1 en vaart u in zuidelijke richting (door de doorgestoken dam), volgt u de betonde vaargeul in zuidoostelijke richting. De maximale diepgang van deze vaargeul naar de haven is 2,50 meter. Let op: Er ligt een 140 meter lange stalen damwand parallel aan en net buiten de vaargeul als golfbreker, voor de haven.

Winterbediening: Tussen 01-11 t/m 31-03 wordt de sluis bediend tussen 09:00 en 23:30 uur. Tussen 09:00 en 18:00-23:30 is de bediening op afspraak! Telefoon sluiswachter: +31629683120.

Op beide kerstdagen en nieuwjaarsdag is er geen bediening!

De sluis is 35 meter lang en 6 meter breed. De gemiddelde drempelhoogte is 2,50 meter. Vanwege het variërende waterpeil is het raadzaam om aandachtig te letten op de borden met rode cijfers bij de ingangen van de sluis.

Als u meer van watersport wilt genieten, bevindt zich op slechts 10 minuten loopafstand van hun haven het Surfcentrum IJburg. Hier kunt u zelfs een surfplank huren voor uw plezier. Met een kano, supboard of kleine boot kunt u de grachten van IJburg verkennen of zelfs een tocht rond het hele eiland maken, dat een afstand van 7 kilometer heeft.

Voor eten en drinken rond IJburg zijn er diverse leuke cafés en restaurants beschikbaar. Enkele daarvan zijn onder andere Dok48, N.A.P., Eetcafé Caña IJburg, BloemopIJburg (Italiaans), Mchi (Japans), Marina Club, Fusio To Go en Pizzeria Domino.

Boodschappen doen is ook handig, met een bakker, viswinkel, slagerij, slijterij en twee supermarkten op de Pampuslaan, op slechts enkele minuten lopen. Voor een breder scala aan winkels, waaronder AH, Vomar, Hema en Gall & Gall, kunt u terecht in het winkelcentrum IJburg.

Als u naar het centrum van Amsterdam wilt, brengt tram 26 u elke 6 minuten in een kwartier naar het Centraal Station. De laatste tram terug naar IJburg vertrekt om 0:40 uur. Na 0:50 uur rijdt er op vrijdag en zaterdag elke 30 minuten een nachtbus, nummer 359. U kunt ook de OV-reiswijzer raadplegen voor meer informatie.

Langs de route van tram 26 naar het Centraal Station vindt u diverse andere interessante plaatsen, zoals Club Panama, het Lloyd Hotel, restaurant Fifteen (van Jamie Oliver), het BIMhuis voor jazz, het Muziekgebouw aan 't IJ, het Scheepvaartmuseum en Nemo Science Museum. Het EYE Filmmuseum, gevestigd bij het Centraal Station, is ook zeker een bezoek waard en gemakkelijk te bereiken met de veerboot richting Buiksloterweg.

Raadpleeg de belangrijke havenregels voor verdere details over een bezoek aan de haven. De geschiedenis van de haven is een verhaal van toewijding en inzet van de leden. De haven werd in 2009 gebouwd dankzij de inspanningen van IJburgbewoners, die zich vijf jaar lang belangeloos hebben ingezet. Sponsors zoals AM Vastgoedontwikkeling (hoofdsponsor), Groep Waterstad en Stadsdeel Zeeburg hebben ook bijgedragen aan de financiering.

Een ander opmerkelijk aspect van de haven is dat deze de eerste ter wereld is die is gebouwd met duurzaam en milieuvriendelijk Accoyahout, een Nederlands patent dat in 2008 nationaal erkend werd met de duurzaamheidsprijs, toegekend door onder andere de ministeries van VROM, EZ en LNV.

De opening van de haven vond plaats op 27 juni 2009 en werd feestelijk gevierd door minister Cramer van VROM. De haven is sindsdien een baken voor watersportliefhebbers. Als u geïnteresseerd bent in een ligplaats, vindt u de voorwaarden voor aanvragen en toewijzing hierboven beschreven.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »