Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

W.s.v. de Zuiderzee

Welkom op de website van WSV de Zuiderzee! De verenigingshaven is gevestigd aan de Noorder IJ Dijk, direct naast de Oranjesluizen die de toegang verschaffen van het Markermeer naar het IJ en vice versa.

Het bestuur en de leden van de vereniging heten passanten van harte welkom voor een aangenaam verblijf in het idyllische Schellingwoude, waarbij een uitstapje naar Amsterdam zeker tot de mogelijkheden behoort.

Historie van de vereniging Watersportvereniging De Zuiderzee is opgericht in 1959 door een notaris die aan de Noorder IJdijk woonde. Het begon als een bescheiden afmeerplek voor een paar bootjes. Dankzij de vrijwillige inzet van de leden is de haven in de loop der jaren verder gegroeid. Momenteel heeft de vereniging 85 leden en 49 ligplaatsen.

Op zondag 27 september 2009 vierde de vereniging haar vijftigjarig bestaan. Omdat de vereniging geen eigen clubhuis heeft, vond de feestelijke jubileumreceptie plaats in het sfeervolle kerkje van Schellingwoude. Aansluitend werd op de haven een kunstwerk onthuld, gemaakt door een van de leden.

Locatie van de jachthaven van WSV de Zuiderzee Komend van het Markermeer gaat u onder de Schellingwouderbrug door en houdt u daarna stuurboord. Komend van Amsterdam gaat u door de Oranjesluizen, en na de wachtsteigers van de Oranjesluizen gaat u bakboord.

Coördinaten N 52° 22,95726 E 04° 57.74812

Noorder IJdijk Schellingwoude.

Openingstijden en havengeld Passanten zijn in de periode van 1 april tot 30 oktober van harte welkom voor een bezoek aan onze haven. De kopsteigers worden altijd vrijgehouden voor passanten, maar ook leden die elders verblijven, stellen hun box graag ter beschikking aan de vereniging voor de ontvangst van passanten.

Ook indien u als passant meerdere nachten in onze haven wilt verblijven, is dat mogelijk. Wat er precies mogelijk is, dient u met de dienstdoende havenmeester te bespreken en zal afhangen van de beschikbaarheid.

Passanten mogen maximaal 2 weken in onze haven verblijven. Indien u langer wilt blijven, dient u in contact te treden met het bestuur. De contactgegevens vindt u onderaan deze pagina.

Het tarief voor passanten is als volgt: Scheepslengte x € 1,25

Voor een langer verblijf in de haven worden geen kortingen verleend.

Op doordeweekse dagen is er gedurende de dag geen havenmeester beschikbaar; pas in de vroege avond doet een havenmeester zijn ronde. U kunt uw boot aan de kopsteiger afmeren. Indien u de voorkeur geeft aan een box, kunt u in het vitrinekastje tegenover de toiletten/douche kijken of er voor de betreffende nacht een box beschikbaar is.

Voor wat betreft de betaling van het havengeld heeft het de voorkeur dat u via een bankoverschrijving rechtstreeks betaalt op de bankrekening van WSV de Zuiderzee. Het rekeningnummer NL16INGB0000512086 t.n.v. De Zuiderzee. Graag in uw overschrijving vermelden de naam en de lengte van uw schip, alsmede de datum van aankomst. Indien u liever contant betaalt, kan dat ook, u dient zich dan te wenden tot de dienstdoende havenmeester. Wij verzoeken u dan wel zoveel mogelijk gepast te betalen.

In de weekenden van bovengenoemde periode verzorgen de leden van 08:30 tot 22:00 de invulling van de functie van havenmeester. Zij zullen u ontvangen, en zo nodig een ligplaats aanwijzen.

Wij wensen u een prettig verblijf in onze haven en hopen u nogmaals te mogen verwelkomen.

Faciliteiten op de haven van WSV de Zuiderzee De vereniging heeft gekozen voor een aantal basisvoorzieningen die door de leden en passanten gebruikt kunnen worden. Op de steigers vindt u watertappunten met en zonder slangen, evenals aansluitingen voor walstroom (6 ampère). De steigers zijn 's avonds verlicht.

Als sanitaire voorzieningen is er een dames- en een herentoilet en een doucheruimte beschikbaar. De toiletten zijn vrij te gebruiken, terwijl de douche warm water geeft nadat een munt van 50 eurocent in de automaat is gedeponeerd.

Op de Noorder-IJdijk heeft de vereniging een container waar passanten huishoudelijk vuil kunnen storten. Wifi is beschikbaar op de haven, maar het bestuur geeft geen garantie over de ontvangst. Voor het gebruik van Wifi zijn passanten geen kosten verschuldigd. Het downloaden van grote bestanden, zoals films, is echter verboden.

Omgeving van de haven Schellingwoude is een dorp in Landelijk Noord, het dunbevolkte landelijke deel van het stadsdeel Amsterdam-Noord, onderdeel van Amsterdam, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Tot 1857 was het dorp een zelfstandige gemeente; dat jaar werd het deel van de gemeente Ransdorp, welke op 1 januari 1921 opging in de gemeente Amsterdam.

Het dorp ligt aan de Noorder IJdijk tussen Nieuwendam en Durgerdam. Het bestaat uit enkele tientallen huizen en enkele andere gebouwen, waaronder een kerk. Enkele huizen zijn van hout. De meeste huizen staan aan de dijk langs het IJ. Parallel aan de dijk loopt een lager gelegen straat. Ook de waterstaatskerk ligt achter de dijk, op een terp. Het gebouwtje dateert uit 1866 en werd oorspronkelijk gebruikt door de Nederlandse Hervormde gemeente. Uit opgravingen is

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »