Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Jachthaven 't Swaentje

Jachthaven 't Swaentje

Jachthaven 't Swaentje is gelegen op een prachtige locatie in Westknollendam en ligt direct aan de Zaan. Een unieke locatie, met een directe verbinding naar het recreatieschap Alkmaarder- Uitgeestermeer en het Noordzeekanaal!

De haven beschikt over 180 ligplaatsen aan vaste steigers, variërend in lengte van 5 tot 15 meter, waarvan 90% is voorzien van zijsteigers langs de gehele boot. In de haven is een comfortabel verwarmd toiletgebouw met toiletten, douches en wasgelegenheden. De haven beschikt ook over een gezellig Eetcafé waar ze momenteel een nieuwe pachter voor zoeken.

Op de steigers zijn aansluitingen voor drinkwater en walstroom. Deze voorzieningen zijn gratis voor huurders van vaste ligplaatsen. Door de ruime opzet van de haven is manoeuvreren geen probleem.

Vanaf april 2015 bestaat de jachthaven voor een gedeelte uit drijvende steigers. Hierdoor krijgen ze meer plek voor grotere boten. Bent u nog op zoek naar een ligplaats, neem dan gerust contact op met Martin van Leeuwen. Het parkeerterrein vindt u achter de Pieter Kuiperlaan, te bereiken via de eerste straat links (Amfibiplein), dan rechts met de bocht mee, aan het einde is het parkeerterrein. Om dit terrein op te kunnen moeten ze beschikken over een pasje om de slagboom te openen. Ze kunnen dit pasje halen bij jachthaven 't Swaentje. Ze vragen hier 10 euro borg voor.

De omgeving biedt tal van mogelijkheden voor vaartochten naar diverse plaatsen, waaronder Amsterdam, Haarlem, IJmuiden, De Nieuwe Meer, Amstelveen, Alkmaar, Uitgeest, Akersloot, het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, en de Schermerpolder, Purmerend en Edam. Er zijn voldoende bezienswaardigheden om van te genieten!

De charme van de Zaanstreek bestaat uit een combinatie van veenweidegebieden, typisch Zaanse houtbouw, industriële monumenten, de Zaan, dorpse sferen en een stadshart. Een bijzondere karakteristiek van de Zaanstreek is de Zaan. 11 Kilometer lang is de oude veenrivier die de verschillende dorpskernen met elkaar verbindt.

Uitgeest is één van de mooiste watersportdorpen van Kennemerland met ruim 12,000 inwoners, is gelegen in Noord- Holland, aan het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Rondom het meer vinden ze maar liefst vijf recreatieterreinen, waar ze zich heerlijk kunnen ontspannen door veilig te zwemmen en te spelen in openbaar water van goede kwaliteit, dat regelmatig wordt gecontroleerd. Uitgeest en omgeving vormen een prachtig gebied voor watersporters en natuurliefhebbers.

Winterstalling 2023/2024

Boten voor binnen en/of buiten in de stellingen kunnen ze vanaf 30 september op afspraak brengen.

Zaterdag 7 oktober gaan ze beginnen met het hijsen van de sloepen naar de zolder.

De overige hijsdagen overleggen ze met de klanten.

Met vriendelijke groet, Martin en Maurice van Leeuwen

Tijdens de winterperiode zijn ze bij Jachthaven 't Swaentje aan het juiste adres. Hun schip kan zowel binnen als buiten gestald worden. De temperatuur binnen komt niet onder de 4 graden. Direct uit het water wordt het onderwaterschip onder hoge druk gereinigd. Indien ze dit wensen, kunnen ze een controle van het (onderwater)schip uit laten voeren. Er is een grote ervaring in het winterklaar maken van de technische installaties en de motor.

De werf heeft een kolomzwenkkraan met een hijsvermogen van maximaal 20 ton (ook staande mast!). Hierdoor is het mogelijk om zeer efficiënt hun schip op de wal te plaatsen. De werf is gevestigd op de Veerdijk 100 te Wormer.

Onderhoud

Jachthaven 't Swaentje beschikt over kennis en voorzieningen voor het installeren en onderhoud van motoren en de verschillende technische installaties. Ze kunnen bij Jachthaven 't Swaentje terecht o.a. voor het vakkundig inbouwen van een boegschroef, (groot)onderhoud aan motoren, motorrevisie en diverse andere voorkomende werkzaamheden aan hun schip.

Vanaf april is er een mogelijkheid om 2 á 3 weken hun boot in de loods of buiten te stallen voor zelfwerkzaamheden.

De haven heeft een kolomzwenkkraan met een hijsvermogen tot 20 ton. Hierdoor is het mogelijk om zeer efficiënt hun schip op de wal te plaatsen voor inspectie, reparatie/onderhoud of winterstalling.

Martin en Maurice van Leeuwen beschikken over kennis van zaken waar het gaat om herstel- en onderhoudswerkzaamheden. Er kan altijd een beroep op hun ervaring worden gedaan.

Voor onderhoud en reparatie kunnen ze ook contact opnemen. Dit kan zowel telefonisch via 06-25167681 of via de mail.

Jachthaven 't Swaentje

  • Telefoon: 075-628 55 14
  • Mobiel: 06-25 16 76 81
  • E-mail: [email protected]
  • Adres: West-Knollendam 64, 1525 PP West-Knollendam.

Ze zien ernaar uit u te verwelkomen en te voorzien van uitstekende service in Jachthaven 't Swaentje!

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »