Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Jachthaven St Joris Ridderkerk

Waar ligt Watersportvereniging "St. Joris"?

Watersportvereniging "St. Joris" is gelegen aan de rivier de Noord, een getijdenrivier in Zuid-Holland die Rotterdam met Dordrecht verbindt. Deze rivier vormt een cruciale scheepvaartroute die het rivierenkruispunt met de Beneden-Merwede en de Oude Maas bij Dordrecht verbindt met de noordzijde van Ridderkerk, waar de Lek en de Noord samenkomen en de Nieuwe Maas vormen, die door Rotterdam stroomt.

Ondanks de drukte op de Noord is de haven van Watersportvereniging "St. Joris" goed bereikbaar en rustig gelegen. Op de rivier zelf is er altijd ruimte voor recreatievaart en de getijstroom op de Noord wisselt voortdurend. Of u nu stroom mee of tegen hebt, de haven is altijd toegankelijk zonder bruggen en sluizen. De haven ligt aan de "staande mast"route, en schepen met een diepgang tot 2 meter kunnen er overnachten, zelfs bij laag water. De boxen hebben een gangbare lengte van 9 tot 11 meter, met een breedte van 3.50 meter. Er zijn ook enkele ligplaatsen beschikbaar voor schepen tot 15 meter. Met 80 ligplaatsen is het een kleine vereniging die sinds 1952 bestaat.

De naam "St. Joris" verwijst naar de beschermheilige van Ridderkerk, waar de gemeentehaven zich bevindt. De ligging van de haven biedt veel mogelijkheden voor vaartochten, zowel naar het noorden als naar het zuiden. Naar het noorden toe kunt u de Lek op richting Utrecht en het Amsterdam-Rijnkanaal, de Hollandsche IJssel op richting Gouda, of richting Rotterdam en verder. Naar het zuiden toe komt u uit bij Dordrecht, waar u het Wantij op kunt, de Dordtse of Brabantse Biesbosch kunt bezoeken, of kunt kiezen voor de Oude Maas en zo verder naar het Haringvliet, Hellevoetsluis of natuureiland Tiengemeten.

Watersportvereniging "St. Joris" ligt aan druk vaarwater, maar het zijn allemaal goed te bevaren routes, of u nu een zeilschip of een motorboot hebt. De haven is gunstig gelegen, waardoor het een populaire keuze is voor watersporters, zowel vastliggend als passanten. Passanten zijn altijd welkom in de kleine passantenhaven, waar er doorgaans plek is voor nieuwkomers.

Bij het varen op de Noord is het belangrijk om bepaalde kanalen uit te luisteren, zoals kanaal 79 bij Dordrecht en kanaal 10 op de Noord zelf. Hoewel het deels druk vaarwater is, zijn de routes goed te doen voor alle soorten schepen.

Voor watersporters die willen genieten van rust en natuur, ligt naast de haven het prachtige natuurgebied de Gorzen en de Crezeepolder, waar het getij het leven bepaalt. Steltlopers, lepelaars en bevers zijn hier te bewonderen, en wandelroutes zijn vrij toegankelijk. Recht tegenover de haven staan de molens van Kinderdijk, een gratis te bezoeken locatie waar u tussen de molens kunt wandelen.

Voor vragen over ligplaatsen, lidmaatschap of andere zaken kunt u contact opnemen met de havenmeester (Rini) via 06-10012360 of per e-mail: [email protected]. Het e-mailadres is ook handig als u op zoek bent naar een vaste ligplaats. Ontdek de mogelijkheden van Watersportvereniging "St. Joris" en geniet van een veelzijdige watersportervaring.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »