Menu
EUR
  • Meer dan 30.000 artikelen leverbaar!
  • Vanaf 50 euro gratis verzending
  • Indien op voorraad = verzonden binnen 1 werkdag!

Watersportvereniging Uit Nood Ontstaan (U.N.O.)

Welkom bij Watersportvereniging U.N.O., strategisch gelegen aan het Prinsemolenpad 12 in Rotterdam, achter het Berg en Broeksverlaat aan de Bergseplas en de Rotte. De vereniging biedt aanlegplaatsen voor ongeveer 40 schepen aan de Rottezijde, met een maximale diepgang van 1.20 meter. In de Voorplas hebben ze ruim 210 plaatsen voor vaartuigen met een maximale diepgang van 85 cm.

Faciliteiten omvatten een helling voor schepen met een maximale diepgang van 85 cm, een drijvende bok tot 4 ton hefvermogen, douches, toiletten en een clubhuis. In de zomer verwelkomen ze passanten op diverse plaatsen.

De vereniging, opgericht op 1 november 1981, heeft de naam 'U.N.O.' behouden, wat staat voor 'Uit Nood Ontstaan'. Deze naam herinnert aan de uitdagingen waarmee ligplaatshouders werden geconfronteerd na het overlijden van de pachter van Hoeve Vruchtenburg/Straatweg. Gebrek aan faciliteiten en onderhoud dwong hen een vereniging op te richten.

Na inspanningen van het bestuur resulteerde dit in de aankoop van 'de Blauwe Wimpel' nadat de hoeve 'Vruchtenburg' was verlaten en de steigers waren vervallen. In 1986 brandde de Blauwe Wimpel af, maar na twee jaar hard werken opende op zaterdag 28 januari 1989 het nieuwe clubgebouw aan het Prinsenmolenpad 12.

Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot 31 december, met een jaarlijkse contributie van €50,- vanaf 2017. Ligplaatsprijzen zijn exclusief elektra en drinkwater, opgedeeld in categorieën afhankelijk van de grootte en locatie van het vaartuig. Nieuwe leden betalen bij aanvang een vergoeding ter hoogte van de jaarkosten van hun ligplaats.

Jaarlijks passen ze de bedragen aan op basis van het prijsindexcijfer of een hoger percentage na goedkeuring van de ALV. De vereniging verwelkomt een groeiend aantal passanten die gebruik maken van hun faciliteiten.

Zowel in de zomer als in het winterseizoen gaan hun activiteiten door, met speciale aandacht voor milieuaspecten. Alles, inclusief onderhoud, renovatie en milieubewustzijn, wordt in eigen beheer gefinancierd. Voor de nabije toekomst staan renovatie van opstallen en steigers op het programma.

Ontmoet hun enthousiaste bestuur onder leiding van voorzitter Gerard de Burger, penningmeester Diana Galesloot, communicatie en 2e penningmeester Jack de Vringer, en algemeen bestuurslid Jeroen van Helvoirt. Neem contact met hen op voor meer informatie of bezoek hun haven om de unieke sfeer van Watersportvereniging U.N.O. te ervaren.

Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »