Menu
EUR
Bilgepomp wat is het en waarvoor worden te gebruikt

Bilgepomp wat is het en waarvoor worden te gebruikt

Door: Martijn Reacties: 0

Bilgepompen zijn essentieel voor elk type boot en zorgen ervoor dat er geen water in de bilge of het motorruim kan accumuleren. Een bilge is het laagste punt in de romp van een boot en als er geen water wordt afgevoerd, kan het schip zinken. Bilgepompen pompen water uit de bilge en afvoerbuizen voeren het af naar buiten.

Er zijn verschillende soorten bilgepompen die beschikbaar zijn, waaronder handmatige en elektrische pompen. Handmatige pompen zijn de eenvoudigste en goedkoopste optie, maar ze vereisen fysieke inspanning om te gebruiken. Elektrische pompen daarentegen zijn gemakkelijk in gebruik en kunnen geautomatiseerd worden om op te starten zodra er water in de bilge wordt gedetecteerd. Het is belangrijk om op te merken dat elektrische pompen afhankelijk zijn van de werking van de elektrische systemen van de boot en dat een back-up systeem in geval van een storing aanbevolen wordt.

Bilgepompen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en capaciteiten en de juiste keuze is afhankelijk van de grootte en het type boot. Het is belangrijk om de pompcapaciteit af te stemmen op het type boot en het verwachte watergebruik. Een grotere boot vereist bijvoorbeeld een pomp met een grotere capaciteit, terwijl een kleinere boot kan worden bediend met een kleinere pomp.

Er zijn ook bilgepompen verkrijgbaar met extra functies, zoals een automatische vlotterschakelaar. Deze schakelaar detecteert water in de bilge en zorgt ervoor dat de pomp automatisch inschakelt. Dit zorgt voor een automatisch en betrouwbaar systeem, zonder dat de eigenaar de pompen handmatig hoeft te bedienen.

Het is belangrijk om de bilgepompen regelmatig te controleren en te onderhouden. De meeste fabrikanten bevelen aan om de pomp minstens één keer per jaar te controleren en indien nodig te vervangen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de afvoerbuizen vrij zijn van verstoppingen en dat de pomp vrij is van vuil en afval.

Tot slot is het belangrijk om op te merken dat bilgepompen slechts één onderdeel zijn van een algeheel goed werkend pompsysteem. Er zijn andere soorten pompen die ook nodig zijn op een boot, zoals lenspompen, koelwaterpompen en brandstofpompen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alle pompen goed werken en goed onderhouden worden om te zorgen voor een veilige en betrouwbare boot.

Kortom, bilgepompen zijn essentieel voor de veiligheid van een boot en dienen regelmatig gecontroleerd en onderhouden te worden. Met de juiste keuze en zorgvuldig onderhoud kan een bilgepomp jarenlang betrouwbare prestaties leveren en de eigenaar gemoedsrust bieden tijdens het varen.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »