Menu
EUR
Fenders

Fenders

Door: Martijn Reacties: 0

Fenders, ook wel bekend als stootwillen of stootkussens, zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting van elk vaartuig. Ze bieden bescherming tegen schade en slijtage die kan ontstaan ​​door contact met andere boten, kades, pieren of andere harde oppervlakken. In dit blogartikel zullen we de verschillende soorten fenders, hun toepassingen en de factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de juiste fender voor uw boot bespreken.

Soorten fenders

Er zijn verschillende soorten fenders beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Cilindrische fenders: dit zijn de meest voorkomende fenders en worden vaak gebruikt op kleine boten en jachten. Ze zijn gemaakt van zacht PVC-materiaal en hebben een eenvoudig ontwerp met een ronde, cilindrische vorm.

 2. Bolvormige fenders: deze fenders hebben een ronde, bolvormige vorm en worden vaak gebruikt op grotere boten en jachten. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen en bieden een hoger niveau van bescherming dan cilindrische fenders.

 3. Inflatable fenders: deze fenders zijn gemaakt van opblaasbaar materiaal en bieden een uitstekende bescherming tegen schade. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen worden opgeblazen en leeggelaten om ze gemakkelijk op te bergen.

 4. Modulaire fenders: deze fenders bestaan ​​uit verschillende delen die aan elkaar kunnen worden bevestigd om een ​​groot stootkussen te vormen. Ze zijn vooral handig voor grote schepen en jachten en bieden een hoge mate van bescherming tegen schade.

Toepassingen van fenders

Fenders worden op verschillende manieren gebruikt om boten en jachten te beschermen tegen schade. Hier zijn enkele van de meest voorkomende toepassingen:

 1. Aanleggen: fenders worden vaak gebruikt bij het aanleggen van een boot om schade aan de romp of de kade te voorkomen. De fenders worden aan de zijkanten van de boot bevestigd en bieden bescherming tegen schade veroorzaakt door schuren en schaven.

 2. Bescherming tegen andere boten: fenders worden ook gebruikt om boten te beschermen tegen schade die kan worden veroorzaakt door contact met andere boten tijdens het varen of het aanleggen.

 3. Bescherming tegen pieren en kades: fenders worden vaak gebruikt om boten te beschermen tegen schade die kan worden veroorzaakt door contact met pieren en kades. Ze worden aan de zijkanten van de boot bevestigd om schade te voorkomen wanneer de boot langs de kade schuurt.

Factoren om te overwegen bij het kiezen van fenders Bij het kiezen van fenders voor uw boot zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

 1. Grootte van uw boot: het is belangrijk om de juiste maat fender te kiezen voor uw boot. Over het algemeen geldt dat hoe groter uw boot is, hoe groter de fender moet zijn. Het is aan te bevelen om de grootte van uw boot te meten voordat u een fender kiest, zodat u de juiste maat kunt kiezen.

 2. Locatie van gebruik: het is ook belangrijk om de locatie van uw boot te overwegen wanneer u fenders kiest. Als uw boot meestal in rustig water ligt, heeft u misschien geen zeer grote fenders nodig, terwijl als u in ruw water vaart, u misschien meer bescherming nodig heeft.

 3. Materiaal: fenders zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder PVC, rubber en opblaasbaar materiaal. Het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen op basis van de toepassing en het type boot dat u heeft. Bijvoorbeeld, als uw boot vaak in ruw water vaart, is het wellicht beter om een steviger materiaal te kiezen om beschadiging te voorkomen.

 4. Bevestiging: fenders kunnen worden bevestigd aan de zijkanten of de achterkant van de boot. Het is belangrijk om te overwegen hoe u uw fenders wilt bevestigen voordat u een keuze maakt.

 5. Kleur: tot slot, fenders zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, zwart, blauw en geel. Het is aan te bevelen om een ​​kleur te kiezen die overeenkomt met de kleur van uw boot, zodat de fenders minder opvallen.

Conclusie

Fenders zijn een essentieel onderdeel van elke boot of jacht. Ze bieden bescherming tegen schade en slijtage die kan ontstaan ​​door contact met andere boten, kades, pieren of andere harde oppervlakken. Er zijn verschillende soorten fenders beschikbaar, elk met hun eigen unieke kenmerken en toepassingen. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van uw boot, de locatie van gebruik, het materiaal, de bevestiging en de kleur bij het kiezen van fenders voor uw boot. Door de juiste fenders te kiezen en op de juiste manier te gebruiken, kunt u uw boot beschermen tegen schade en ervoor zorgen dat uw vaarplezier niet wordt verstoord door onnodige reparaties.


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »